Elk najaar weer steken honderden eetbare paddenstoelen hun kopjes boven de vochtige bosgrond… allemaal boordevol unieke aardse smaken, voedingsstoffen en texturen. Ontdek dit uitzonderlijk veelzijdig ingrediënt: van pasta tot soep, hartige taarten en pasteien.
•Witte champignons - kunnen rauw of bereid worden gegeten, en zijn lekker in salades, soepen en op pizza.
•Shiitakes – verse shiitakes hebben een lichtere smaak, terwijl de gedroogde tegenhangers een intense smaak en aroma hebben. Ze worden vaak gebruikt in Aziatische gerechten zoals soep of bouillon, gebakken of gestoomd, maar ook in risotto en andere gerechten zijn ze heerlijk.
•Portobello’s - geweldige vleesvervangers die heerlijk zijn in sauzen en bij pasta. U kunt ze bakken, grillen of opvullen.
•Porcini - roodbruine paddenstoelen met een milde, aromatische smaak. Vaak gebruikt in de Italiaanse keuken, vooral in soep en risotto.
•Oesterzwammen - deze waaiervormige paddenstoel heeft een delicaat aroma en smaak. Vaak gebruikt in Aziatische gerechten, in soep en wokgerechten.
•Enoki paddenstoelen - lange, dunne, kleine paddenstoeltjes met een knapperige textuur. Ideaal voor soep, noedelgerechten en salades.
• Er honderden soorten eetbare paddenstoelen zijn? Vandaar de populaire uitdrukking 'als paddenstoelen uit de grond schieten', die verwijst naar iets dat snel en in grote aantallen groeit!
• Paddenstoelen schimmels zijn die voor 90% uit water bestaan? Ze zijn rijk aan proteïnen, vezels, vitamines en mineralen… en bevatten weinig calorieën! Dankzij hun voedingswaarde zijn ze een perfecte keuze voor vegetariërs.