
Compatibele versies
Eend met vijfkruidenpoeder, champignons, aziatische groenten en rijst
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 15 g verse gember gepeld, in dunne schijfjes (2-3 mm)
- 2 teentjes knoflook
- ½ - 1 verse rode chilipeper zaadlijsten verwijderd (optioneel)
-
700
g eendenborstfilets met vel
of 700 g kippenborstfilets met vel - 2 - 3 el Chinees vijfkruidenpoeder uit de winkel of huisgemaakt (zie tip), naar smaak
- 2 snuifjes zout
- 1200 g water
-
2
tl groentebouillonpasta, huisgemaakt
of 2 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 80 g sojasaus
- 200 g witte langkorrelige rijst
-
200
g paksoi in stukken
of 200 g Chinese kool in stukken - 100 g broccoliroosje in stukken (2 cm)
- 250 g verse champignons
- 2 tl geroosterde sesamolie (10 g)
- 3 - 4 el honing (ong. 80 g)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 600 kcal / 2512 kJ
- Eiwitten
- 42 g
- Vetten
- 20 g
- Koolhydraten
- 60 g
- Vezels
- 6.5 g