Thermomix® verenigbaarheid

1. Kijk welk recept bij jou past

Voor elk recept wordt op de receptpagina zelf aangegeven of het met jouw apparaat gemaakt kan worden. Boven aan het recept staan kleine plaatjes die aangeven voor welke Thermomix®-versie dit recept geschikt is. Als je op deze plaatjes klikt verschijnt er een tool tip met verdere uitleg.

Zorg ervoor dat je alleen recepten maakt die geschikt zijn voor jouw Thermomix®. Vooral als het plaatje is aangegeven in oranje, is dit een duidelijke aanwijzing dat dit echt niet geschikt is voor jouw apparaat.

2. Opgelet! Verschillende maten mengbekers

Let op want de mengbeker van de Thermomix® TM31 en Varoma zijn kleiner. TM5 of TM6-recepten kunnen gevaarlijk zijn als ze niet op de juiste manier aangepast worden (bijv. opspatten van hete vloeistof enz.).

3. Tips voor TM31-gebruikers

Als je een Thermomix® TM5 of TM6-recept vindt dat ook geschikt is voor Thermomix® TM31, pas dan de volgende tips toe:

∙ Kies in plaats van 120°C de Varoma-modus
Thermomix® TM31 heeft geen 120°C, maar met Varoma krijg je vergelijkbare resultaten

∙ Bij de TM5 en TM6 sluit het deksel automatisch
Zorg ervoor het deksel van de TM31 handmatig te sluiten

∙ Bij de TM5 en TM6 stelt ”linksomdraaien” automatisch in
Bij de Thermomix® TM31 moet de ”linksomdraaien-functie” handmatig ingesteld en geannuleerd worden omdat dit niet automatisch wordt veranderd

4. TM6 exclusieve recepten

• De Thermomix TM6 beschikt over extra kookfuncties, waarvan sommige handmatig beschikbaar zijn vanuit het modusscherm (zoals Sous-vide, Langzaam garen, Fermentatie), andere zijn exclusief voor TM6 Guided Cooking recepten (Hoge temperatuur, Suikerstadia).
• Deze kookfuncties zijn niet beschikbaar op de TM5 en op de TM31. Dit betekent dat een TM6-recept dat gebruik maakt van deze kookfuncties niet kan worden klaar gemaakt met een TM5 of TM31.
• De TM6 bereikt hogere temperaturen dan de TM5 en TM31
• TM6-recepten kunnen niet worden gesynchroniseerd op een TM5-toestel.
• Indien u handmatig wenst te koken met Cookidoo® (zonder te vertrouwen op de Guided Cooking), raadpleeg dan het TM-versielabel op het recept om ervoor te zorgen dat het compatibel is met uw Thermomix®.

5. Wees voorzichtig met boeken en tijdschriften

Dezelfde regels gelden voor het koken met boeken en tijdschriften. Controleer altijd voor welk Thermomix®-model de recepten zijn geschreven