Thermomix® compatibiliteit

1. Vind eenvoudig welke recepten compatibel zijn met uw Thermomix®

Bovenaan elk recept ziet u een label waarop staat of het recept geschikt is voor de Thermomix® TM31, de Thermomix® TM5, de Thermomix® TM6 en/of de Thermomix Friend®. U kunt op het label klikken voor meer informatie. Zorg ervoor dat u recepten kiest die compatibel zijn met uw Thermomix®-apparaat.
Gebruik bij het zoeken naar recepten het Cookidoo®-zoekfilter om het model of het extra apparaat dat u gebruikt (TM31, TM5, TM6 of Thermomix Friend®) te selecteren.

2. Opgelet! Verschillende maten mengbekers

Let op want de mengbeker van de Thermomix® TM31 en Varoma zijn kleiner. TM5 of TM6-recepten kunnen gevaarlijk zijn als ze niet op de juiste manier aangepast worden (bijv. opspatten van hete vloeistof enz.).

3. Tips voor TM31-gebruikers

Als je een Thermomix® TM5 of TM6-recept vindt dat ook geschikt is voor Thermomix® TM31, pas dan de volgende tips toe:

∙ Kies in plaats van 120°C de Varoma-modus
Thermomix® TM31 heeft geen 120°C, maar met Varoma krijg je vergelijkbare resultaten

∙ Bij de TM5 en TM6 sluit het deksel automatisch
Zorg ervoor het deksel van de TM31 handmatig te sluiten

∙ Bij de TM5 en TM6 stelt ”linksomdraaien” automatisch in
Bij de Thermomix® TM31 moet de ”linksomdraaien-functie” handmatig ingesteld en geannuleerd worden omdat dit niet automatisch wordt veranderd

4. TM6 exclusieve recepten

• De Thermomix TM6 beschikt over extra kookfuncties, waarvan sommige handmatig beschikbaar zijn vanuit het modusscherm (zoals Sous-vide, Langzaam garen, Fermentatie), andere zijn exclusief voor TM6 Guided Cooking recepten (Hoge temperatuur, Suikerstadia).
• Deze kookfuncties zijn niet beschikbaar op de TM5 en op de TM31. Dit betekent dat een TM6-recept dat gebruik maakt van deze kookfuncties niet kan worden klaar gemaakt met een TM5 of TM31.
• De TM6 bereikt hogere temperaturen dan de TM5 en TM31
• TM6-recepten kunnen niet worden gesynchroniseerd op een TM5-toestel.
• Indien u handmatig wenst te koken met Cookidoo® (zonder te vertrouwen op de Guided Cooking), raadpleeg dan het TM-versielabel op het recept om ervoor te zorgen dat het compatibel is met uw Thermomix®.

5. Tips voor Thermomix Friend® gebruikers

De Thermomix Friend® is ontworpen voor gebruik met de Thermomix® TM5 en TM6.

Recepten
• Recepten ontwikkeld voor de Thermomix Friend® zijn gemarkeerd met een specifiek label.
• Als u uw eigen recepten kookt, houd dan rekening met het volgende:
o De Thermomix Friend® mengt alleen op snelheid 1 en snelheid 2.
o Het kan verwarmen tot een maximale temperatuur van 120ºC (Varoma).
o De Thermomix Friend® kan worden ingesteld voor een maximale tijd van 2 uur.
o De messen draaien altijd in omgekeerde richting.

Mengbeker
• De Thermomix Friend® is standaard geconfigureerd voor een TM6 mengbeker. Om een TM5 mengbeker te gebruiken, zoek dan de schakelaar onderaan de Thermomix Friend®, zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld en losgekoppeld, en zet vervolgens de schakelaar in de TM5-positie met behulp van een gereedschap zoals een houten lepelsteel.

Accessoires
• Thermomix® TM5- en TM6-accessoires kunnen worden gebruikt met de Thermomix Friend®: Varoma, spatel, kookmandje, Blade Cover, vlinder en maatbeker.

6. Koken met boeken en tijdschriften

Dezelfde regels gelden voor het koken met recepten uit boeken en tijdschriften. Controleer altijd voor welk Thermomix®-model of apparaat de recepten zijn geschreven.