Apparaten en accessoires
Falafel met rode bieten hummus
Voorbereiding. 20min
Totaal 20min
10 porties
Ingrediënten
Rode bieten hummus
-
teentje knoflook1
-
witte kikkererwten, uit blik gespoeld en uitgelekt (ong. 250 g na het uitlekken)400 g
-
citroensap (ong. 1-2 citroenen)50 g
-
tahin1 el
-
rode bieten geschild, in vier gesneden½ - 1
-
extra vergine olijfolie20 g
-
gemalen komijn (facultatief)1 tl
-
water1 el
-
zout volgens smaak1 snuifje
-
paprikapoeder om te besprenkelen1 snuifje
Falafel
-
teentje knoflook1
-
witte kikkererwten, uit blik gespoeld en uitgelekt (ong. 250 g na het uitlekken)400 g
-
gemalen koriander1 tl
-
gemalen komijn1 tl
-
speltbloem1 el
-
verse bladpeterselie enkel de bladeren2 takjes
-
verse koriander enkel de bladeren2 takjes
-
zout2 snuifjes
-
gemalen zwarte peper2 snuifjes
-
olijfolie om te bakken
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Natrium
180.2 mg
Eiwitten
4.3 g
Calorieën
406.6 kJ /
96.8 kcal
Vetten
4 g
Vezels
3.6 g
Verzadigd vet
0.5 g
Koolhydraten
8.8 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Vegan
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Pompoen-Appelcake met Havervlokken
1h 20min
Kip garam masala
50min
Goulash van linzen en champignons
45min
Flatbread met peer en geitenkaas
3h
Verse pasta zonder eieren
Pas d’évaluation
Kikkererwten flatbread met curry groenten dip
50min
Vegetarische bonenburger
1h 20min
Linzenbrood
1h 55min
Chili non Carne
1h
Moussaka met linzen
2h 20min
Linzencurry en gestoomde pompoen
1h 15min
Hummus van rode biet
10min