Apparaten en accessoires
Linzencurry en gestoomde pompoen
Voorbereiding. 35min
Totaal 1u. 15min
8 porties
Ingrediënten
-
komijnzaden (10 g)3 volle tl
-
korianderzaden (10 g)4 volle tl
-
zout1 ½ tl
-
verse koriander30 g
-
3 volle el gedroogde, geraspte kokosnoot, (15 g)verse kokosnoot (optioneel) in stukken (2-3 cm)50 g
-
boter in stukken80 g
-
uien in stukken300 g
-
teentjes knoflook2
-
1 - 2 verse groene chilipeper, (6-8 cm long), zaadlijsten verwijderdgemalen cayennepeper½ - ¾ tl
-
1000 - 1200 g butternut pompoen, zaadlijsten verwijderd, in 8 stukken met schilpompoen zaadlijsten verwijderd, in 8 stukken met schil1000 - 1200 g
-
linzen groen, bruin of Puy300 g
-
water1000 g
-
rode paprika, geroosterd, ingemaakt in grove blokjes (1-2 cm)250 - 300 g
-
crème fraîche (optioneel)130 g
-
verse koriander plus extra als garnituur
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Eiwitten
13 g
Calorieën
1504 kJ /
358 kcal
Vetten
17 g
Vezels
10.3 g
Koolhydraten
33 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Overheerlijk genieten op elk niveau
72 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Vegan groentetaart met kikkererwtenbloem
Geen beoordelingen
Zoetzure dhal
Geen beoordelingen
Gazpacho
1u. 15min
Vegetarische bonenburger
1u. 20min
Linzenbrood
1u. 55min
Broccoliburgers met salsa van radijzen
1u.
Champignontaart
Geen beoordelingen
Baked Beans (Gebakken bonen op z’n Amerikaans)
20min
Vegan Oesterzwam Shoarma
Geen beoordelingen
Stevige linzenchili
50min
Indiase groentencurry
50min
Chinese noedelsoep met paddenstoelenmengeling
35min