Linzencurry en gestoomde pompoen

Linzencurry en gestoomde pompoen

3.5 2 beoordelingen
Voorbereiding. 35min
Totaal 1u. 15min
8 porties

Ingrediënten

  • komijnzaden (10 g)
    3 volle tl
  • korianderzaden (10 g)
    4 volle tl
  • zout
    1 ½ tl
  • verse koriander
    30 g
  • verse kokosnoot (optioneel) in stukken (2-3 cm)
    50 g
    3 volle el gedroogde, geraspte kokosnoot, (15 g)
  • boter in stukken
    80 g
  • uien in stukken
    300 g
  • teentjes knoflook
    2
  • gemalen cayennepeper
    ½ - ¾ tl
    1 - 2 verse groene chilipeper, (6-8 cm long), zaadlijsten verwijderd
  • pompoen zaadlijsten verwijderd, in 8 stukken met schil
    1000 - 1200 g
    1000 - 1200 g butternut pompoen, zaadlijsten verwijderd, in 8 stukken met schil
  • linzen groen, bruin of Puy
    300 g
  • water
    1000 g
  • rode paprika, geroosterd, ingemaakt in grove blokjes (1-2 cm)
    250 - 300 g
  • crème fraîche (optioneel)
    130 g
  • verse koriander plus extra als garnituur

Voeding per 1 portie

Calorieën 358 kcal / 1504 kJ
Eiwitten 13 g
Vetten 17 g
Koolhydraten 33 g
Vezels 10.3 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...