Apparaten en accessoires
Linzencurry en gestoomde pompoen
Voorbereiding. 35min
Totaal 1u. 15min
8 porties
Ingrediënten
-
komijnzaden (10 g)3 volle tl
-
korianderzaden (10 g)4 volle tl
-
zout1 ½ tl
-
verse koriander30 g
-
3 volle el gedroogde, geraspte kokosnoot, (15 g)verse kokosnoot (optioneel) in stukken (2-3 cm)50 g
-
boter in stukken80 g
-
uien in stukken300 g
-
teentjes knoflook2
-
1 - 2 verse groene chilipeper, (6-8 cm long), zaadlijsten verwijderdgemalen cayennepeper½ - ¾ tl
-
1000 - 1200 g butternut pompoen, zaadlijsten verwijderd, in 8 stukken met schilpompoen zaadlijsten verwijderd, in 8 stukken met schil1000 - 1200 g
-
linzen groen, bruin of Puy300 g
-
water1000 g
-
rode paprika, geroosterd, ingemaakt in grove blokjes (1-2 cm)250 - 300 g
-
crème fraîche (optioneel)130 g
-
verse koriander plus extra als garnituur
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Eiwitten
13 g
Calorieën
1504 kJ /
358 kcal
Vetten
17 g
Vezels
10.3 g
Koolhydraten
33 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Overheerlijk genieten op elk niveau
72 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Gekruide Marokkaanse linzensoep
40min
Stevige linzenchili
50min
Kokos Dahl
25min
Vegan groentetaart met kikkererwtenbloem
Geen beoordelingen
Gerstsalade met sinaasappels, koriander en amandelen
50min
Thaise groene curry en citroengras met rijst
1u. 50min
Cassoulet van bonen met walnotenpesto
4u. 30min
Driekoningentaart met pompoen
Geen beoordelingen
Rijstcake met zoete azukiboonpasta
Geen beoordelingen
Stoofpot van linzen
2u. 35min
Linzensoep met spinazie
50min
Indiase groentencurry
50min