Apparaten en accessoires
Rode bietensoep met kruidenknoedels
Voorbereiding. 35min
Totaal 1u. 10min
6 porties
Ingrediënten
Kruidenknoedels
-
gemengde verse kruiden (bv. basilicum, peterselie, wilde knoflook, kervel), enkel de blaadjes10 - 15 g
-
melk200 g
-
boter in stukken60 g
-
zout¾ tl
-
gemalen nootmuskaat (optioneel)¼ tl
-
griesmeel150 g
-
boter plus extra om in te vetten
-
ei1
Rode bietensoep
-
500 g gekookte rode bieten, in stukkenrauwe rode bieten gepeld, in stukken500 g
-
water700 g
-
witte wijn150 g
-
2 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)groentebouillonpasta, huisgemaakt2 volle tl
-
bloem25 g
-
zout½ - 1 tl
-
gemalen nootmuskaat2 snuifjes
-
gemalen zwarte peper1 snuifje
-
room100 g
-
witte wijnazijn (optioneel)1 el
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Eiwitten
7 g
Calorieën
1386 kJ /
331 kcal
Vetten
17 g
Vezels
4 g
Koolhydraten
30 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Overheerlijk genieten op elk niveau
72 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Rauwe chocolade bietencake
Geen beoordelingen
Rode bietensalade op volkoren toast met halloumi
Geen beoordelingen
Warme salade met boerenkool, witte bonen, noten en gojibessen
40min
Kikkererwtensoep met spinazie
40min
Sous-vide miso aubergine
2u. 45min
Vegan Brownies
2u. 40min
Rogge flatbreads
Geen beoordelingen
Vleesballetjes met parelrijst
Geen beoordelingen
Gemarineerde paprika's
55min
Hainan kip met rijst, groentesoep, gestoomd ei
Geen beoordelingen
Tomaat en Chili jam
1u. 15min
Vegetarische chili
1u. 5min