Rode bietensoep met kruidenknoedels

Rode bietensoep met kruidenknoedels

4.2 5 beoordelingen
Voorbereiding. 35min
Totaal 1u. 10min
6 porties

Ingrediënten

Kruidenknoedels
  • gemengde verse kruiden (bv. basilicum, peterselie, wilde knoflook, kervel), enkel de blaadjes
    10 - 15 g
  • melk
    200 g
  • boter in stukken
    60 g
  • zout
    ¾ tl
  • gemalen nootmuskaat (optioneel)
    ¼ tl
  • griesmeel
    150 g
  • boter plus extra om in te vetten
  • ei
    1
Rode bietensoep
  • rauwe rode bieten gepeld, in stukken
    500 g
    500 g gekookte rode bieten, in stukken
  • water
    700 g
  • witte wijn
    150 g
  • groentebouillonpasta, huisgemaakt
    2 volle tl
    2 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • bloem
    25 g
  • zout
    ½ - 1 tl
  • gemalen nootmuskaat
    2 snuifjes
  • gemalen zwarte peper
    1 snuifje
  • room
    100 g
  • witte wijnazijn (optioneel)
    1 el

Voeding per 1 portie

Calorieën 331 kcal / 1386 kJ
Eiwitten 7 g
Vetten 17 g
Koolhydraten 30 g
Vezels 4 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...