Apparaten en accessoires
Rode bietensoep met kruidenknoedels
Voorbereiding. 35min
Totaal 1u. 10min
6 porties
Ingrediënten
Kruidenknoedels
-
gemengde verse kruiden (bv. basilicum, peterselie, wilde knoflook, kervel), enkel de blaadjes10 - 15 g
-
melk200 g
-
boter in stukken60 g
-
zout¾ tl
-
gemalen nootmuskaat (optioneel)¼ tl
-
griesmeel150 g
-
boter plus extra om in te vetten
-
ei1
Rode bietensoep
-
500 g gekookte rode bieten, in stukkenrauwe rode bieten gepeld, in stukken500 g
-
water700 g
-
witte wijn150 g
-
2 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)groentebouillonpasta, huisgemaakt2 volle tl
-
bloem25 g
-
zout½ - 1 tl
-
gemalen nootmuskaat2 snuifjes
-
gemalen zwarte peper1 snuifje
-
room100 g
-
witte wijnazijn (optioneel)1 el
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Eiwitten
7 g
Calorieën
1386 kJ /
331 kcal
Vetten
17 g
Vezels
4 g
Koolhydraten
30 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Overheerlijk genieten op elk niveau
72 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Hummus van rode biet
10min
Goulash van linzen en champignons
45min
Rode bietensalade op volkoren toast met halloumi
Geen beoordelingen
Maanzaad pannenkoeken met rabarbercompote
55min
Sinaasappel zalm met broccoli 'couscous'
25min
Banaan en rogge ontbijt flatbreads
1u. 35min
Vegetarische bonenburger
1u. 20min
Linzensoep met spinazie
50min
Gembersoep met rode paprika
50min
Baked Beans (Gebakken bonen op z’n Amerikaans)
20min
Brood met olijven
2u. 20min
Zachte wortelsoep met venkel
40min