Rode bietensoep met kruidenknoedels
TM5 TM6

Rode bietensoep met kruidenknoedels

5.0 (4 beoordelingen)

Ingrediënten

Kruidenknoedels

  • 10 - 15 g gemengde verse kruiden (bv. basilicum, peterselie, wilde knoflook, kervel), enkel de blaadjes
  • 200 g melk
  • 60 g boter, in stukken
  • ¾ tl zout
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat (optioneel)
  • 150 g griesmeel
  • boter, plus extra om in te vetten
  • 1 ei

Rode bietensoep

  • 500 g rauwe rode bieten, gepeld, in stukken
    of 500 g gekookte rode bieten, in stukken
  • 700 g water
  • 150 g witte wijn
  • 2 volle tl groentebouillonpasta, huisgemaakt
    of 2 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • 25 g bloem
  • ½ - 1 tl zout
  • 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
  • 1 snuifje gemalen zwarte peper
  • 100 g room
  • 1 el witte wijnazijn (optioneel)

Voeding
per 1 portie
Calorieën
1386 kJ / 331 kcal
Eiwitten
7 g
Koolhydraten
30 g
Vetten
17 g
Vezels
4 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten