Salade van bloemkool, zoete aardappel en noten
TM5 TM6

Salade van bloemkool, zoete aardappel en noten

4.8 (4 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 50 g Parmezaanse kaas, in blokjes (3 cm) (optioneel)
  • 120 g gemengde noten, bv. pistaches, pijnboompitten en amandelen
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl gemalen gember
  • ½ tl gemalen koriander
  • ½ tl gedroogd gemalen kurkuma
  • 700 g bloemkool, in roosjes (3 cm)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 lente-uitjes, in vier gesneden
  • 8 takjes verse bladpeterselie, alleen de blaadjes
  • 8 takjes koriander, alleen de blaadjes
  • 200 g verse champignons, in schijfjes
  • 30 g witte wijn
  • 500 g water
  • 300 g zoete aardappelen in stukken (1-2 cm)
  • 50 g krenten (facultatief)
  • 80 g verse babyspinazie, grof gehakt
  • 12 gedroogde abrikozen, ontpit, in reepjes
  • ½ tl fijn zout, naar believen
  • ½ tl vers gemalen zwarte peper, naar believen
  • 30 g extra vergine olijfolie (optioneel)

Voeding
per 1 portie
Calorieën
1721 kJ / 409 kcal
Eiwitten
19.3 g
Koolhydraten
27.7 g
Vetten
22.3 g
Vezels
12.5 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 3000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten

Alles tonen