Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g Parmezaanse kaas, in blokjes (3 cm) (optioneel)
- 120 g gemengde noten, bv. pistaches, pijnboompitten en amandelen
- ½ tl kaneel
- ½ tl gemalen komijn
- ½ tl gemalen gember
- ½ tl gemalen koriander
- ½ tl gedroogd gemalen kurkuma
- 700 g bloemkool, in roosjes (3 cm)
- 2 teentjes knoflook
- 4 lente-uitjes, in vier gesneden
- 8 takjes verse bladpeterselie, alleen de blaadjes
- 8 takjes koriander, alleen de blaadjes
- 200 g verse champignons, in schijfjes
- 30 g witte wijn
- 500 g water
- 300 g zoete aardappelen in stukken (1-2 cm)
- 50 g krenten (facultatief)
- 80 g verse babyspinazie, grof gehakt
- 12 gedroogde abrikozen, ontpit, in reepjes
- ½ tl fijn zout, naar believen
- ½ tl vers gemalen zwarte peper, naar believen
- 30 g extra vergine olijfolie (optioneel)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1721 kJ / 409 kcal
- Eiwitten
- 19.3 g
- Koolhydraten
- 27.7 g
- Vetten
- 22.3 g
- Vezels
- 12.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Snelle regenboogsalade
10 min
Quinoa salade met knapperige groenten
30min
Waldorfsalade op witloofblaadjes
30min
Walnotenrisotto met gebakken tomaten
40min
Warme salade met boerenkool, witte bonen, noten en gojibessen
40min
Broccoli salade met rode paprika en pijnboompitten
10 min
Ratatouille
40min
Bloemkool-spinazie lasagne
1h 45min
Spinazie- en tomatenquiche
1h 45min
Gevulde kerstomaten met geitenkaas en prosciutto
1 godz. 30 min
Salade met kip en spelt
1 godz. 15 min
Dille en feta flatbread
1h 20min