Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g uien, gehalveerd
- 3 teentjes knoflook
- 20 g olijfolie
- 350 g water
- 1 zakje saffraan, gemalen
- 1 snuifje fijn zout, plus extra naar smaak
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper, plus extra naar smaak
- 350 g tomaten, zonder zaadjes, in blokjes
- 80 g wortelen, in blokjes
-
100
g verse groene erwten
of 100 g diepgevroren doperwtjes, ontdooid - 120 g verse sperziebonen, in stukken
- 75 g courgette, in blokjes
- 75 g gele courgette, in blokjes
- 1 tl Provençaalse kruiden, gedroogd
- 200 g langkorrelige rijst
- 100 g kidneybonen, uit blik, afgespoeld onder koud water
- ½ citroen, enkel het sap
-
60
g Kalamata olijven, ontpit
of 60 g ontpitte zwarte olijven - 60 g olijf, ontpit, op z'n Provençaals
- 1 el verse peterseliebladeren, fijngehakt
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1649 kJ / 391 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 55 g
- Vetten
- 14 g
- Vezels
- 11 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Vegetarische chili
1h 5 min
Linzensoep met spinazie
50min
Gevulde Marokkaanse broodjes (Batbout)
2h 40min
Chili non Carne
1h
Baked Beans (Gebakken bonen op z’n Amerikaans)
20min
Rijstcake met zoete azukiboonpasta
Geen beoordelingen
Linzencurry en gestoomde pompoen
1h 15 min
Linzen, champignons en notenpasteitjes
Geen beoordelingen
Veenbes & rode biet koekjes
Geen beoordelingen
Citroen en kruiden zalmburgers met Parmezaanse courgettes
30 min
Stoofgerecht met tofu
30 min
Moussaka met linzen
2 Std. 20 Min