Warme salade van zoete aardappel en kikkererwten

Warme salade van zoete aardappel en kikkererwten

5.0 2 beoordelingen
Voorbereiding. 25min
Totaal 45min
4 porties

Ingrediënten

  • rode ui (ongeveer 90 g), in helften gesneden
    ½
  • verse bladpeterselie alleen de blaadjes
    2 takjes
  • ciderazijn
    2 tl
  • extra vergine olijfolie
    100 g
  • citroensap (ongeveer 1 citroen)
    40 g
  • verse basilicumbladeren (ongeveer 10 g)
    8 takjes
  • amandelvlokken
    25 g
  • zout naar smaak
    ¼ tl
  • knoflookteentje
    1
  • water
    500 g
  • zoete aardappelen geschild en in stukjes gesneden (2-3 cm)
    500 g
  • gemalen zwarte peper naar smaak
    1 - 2 snuifjes
  • gemalen komijn
    1 tl
  • witte kikkererwten, uit blik gespoeld en uitgelekt (ongeveer 250 g na het uitlekken)
    400 g
  • rucola
    60 g

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portie

Eiwitten 8.8 g
Calorieën 1824 kJ / 434.3 kcal
Vetten 30.2 g
Vezels 8.8 g
Koolhydraten 27.8 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...