Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Bladerdeeg met zalm crème
- 1 pak bladerdeeg (275 g)
- 30 g ui, in 4 gesneden
- 1 teentje knoflook
- 10 g ongezouten boter
- 50 g room, min. 30% vet
- 250 g cream cheese met kruiden
- 1 snuifje zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 2 takjes verse dille, enkel de blaadjes
- 10 - 20 g vers geperst citroensap, naar smaak (optioneel)
- 200 g verse zalmfilet, dun, in hapklare stukken
- 150 g gerookte zalm, in hapklare stukken
- 1 eierdooier, licht opgeklopt, als doreren
Citroen risotto
- 50 g Parmezaanse kaas, in stukken
- 50 g ui, gehalveerd
- 40 g ongezouten boter, in stukken
- 10 g olijfolie
- 320 g risotto rijst (bv. Carnaroli Arborio), 10-15 min. gaartijd (zie tips)
- 40 g droge witte wijn
- 740 g water
- 2 citroenen, zeste en sap
-
1
volle tl groentebouillonpasta
of 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - ½ tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 3206 kJ / 763 kcal
- Eiwitten
- 25 g
- Koolhydraten
- 62 g
- Vetten
- 45 g
- Vezels
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.
45min
Sinaasappel zalm met broccoli 'couscous'
25min
Coconut Dream
10min
Chocolademousse met sinaasappel
2 godz. 20 min
Pompoenrisotto met spek
25min
Zwarte woud taart met amarena kersen
5 Std.
Filet mignon met gepeperde Parmezaanse saus en Roquefort-aardappelen
50min
Gebraden kruiden-sinaas kip en basmati rijst met rozijnen
1 Std.
Indische kippenburger
4 Std.
Risotto bolognese
45min
Zalmforel wrap met avocado en mango salsa
50min
Sinaasappel en passievrucht Eton mess
2 Std. 50 Min