
Apparaten en accessoires
Zalm in korst met citroen risotto
Voorbereiding. 25min
Totaal 45min
6 porties
Ingrediënten
Bladerdeeg met zalm crème
-
bladerdeeg (275 g)1 pak
-
ui in 4 gesneden30 g
-
teentje knoflook1
-
ongezouten boter10 g
-
room, min. 30% vet50 g
-
cream cheese met kruiden250 g
-
zout1 snuifje
-
gemalen zwarte peper1 snuifje
-
verse dille enkel de blaadjes2 takjes
-
vers geperst citroensap (optioneel) naar smaak10 - 20 g
-
verse zalmfilet dun, in hapklare stukken200 g
-
gerookte zalm in hapklare stukken150 g
-
eierdooier licht opgeklopt, als doreren1
Citroen risotto
-
Parmezaanse kaas in stukken50 g
-
ui gehalveerd50 g
-
ongezouten boter in stukken40 g
-
olijfolie10 g
-
risottorijst (bv. Carnaroli Arborio), 10-15 min. gaartijd (zie tips)320 g
-
droge witte wijn40 g
-
water740 g
-
citroenen zeste en sap2
-
groentebouillonpasta1 volle tl
-
zout½ tl
-
gemalen zwarte peper¼ tl
Voeding per 1 portie
Calorieën
763 kcal /
3206 kJ
Eiwitten
25 g
Vetten
45 g
Koolhydraten
62 g
Vezels
2 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in

Zal(m)ig lekker
9 recepten
Benelux
Benelux