![Zalm in korst met citroen risotto Zalm in korst met citroen risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f8e2c79f-a68e-46f8-a04a-bdc775bc3d5f/Derivates/ffc89b0f-b4c5-43e5-9a21-3414acbee525.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Bladerdeeg met zalm crème
- 1 pak bladerdeeg (275 g)
- 30 g ui, in 4 gesneden
- 1 teentje knoflook
- 10 g ongezouten boter
- 50 g room, min. 30% vet
- 250 g cream cheese met kruiden
- 1 snuifje zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 2 takjes verse dille, enkel de blaadjes
- 10 - 20 g vers geperst citroensap, naar smaak (optioneel)
- 200 g verse zalmfilet, dun, in hapklare stukken
- 150 g gerookte zalm, in hapklare stukken
- 1 eierdooier, licht opgeklopt, als doreren
Citroen risotto
- 50 g Parmezaanse kaas, in stukken
- 50 g ui, gehalveerd
- 40 g ongezouten boter, in stukken
- 10 g olijfolie
- 320 g risotto rijst (bv. Carnaroli Arborio), 10-15 min. gaartijd (zie tips)
- 40 g droge witte wijn
- 740 g water
- 2 citroenen, zeste en sap
-
1
volle tl groentebouillonpasta
of 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - ½ tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 3206 kJ / 763 kcal
- Eiwitten
- 25 g
- Koolhydraten
- 62 g
- Vetten
- 45 g
- Vezels
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.
45 Min
Kleine aspergeflans
55 min
Sinaasappel en passievrucht Eton mess
2h 50 min
Beef Wellington
10u. 10min
Spookachtige snacks
1 godz. 15 min
Gekarameliseerde witte 'Chocolate Bark'
18 godz.
Kantonese gebakken rijst met garnalen
50 Min
Spinazierisotto met asperges
40 Min
Risotto bolognese
45 Min
Walnotenrisotto met gebakken tomaten
40 Min
Zalm en venkel risotto
25 Min