Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Citroengrasrijst
- 200 g basmatirijst
- 450 g water
- ½ tl zout
- 1 stengel vers citroengras, gehalveerd
Vegetarische Thaise groene currypasta
- ½ limoen liefst bio, schil en sap
- 40 g sjalotten, gehalveerd
- 15 g verse gember, in schijfjes (2 mm)
- 2 teentjes knoflook
- 20 g verse groene chilipepers, ontdaan van zaadjes, in stukken (zie tip)
-
5
g verse galigaan, in schijfjes (2 mm)
of ½ tl gedroogde galigaan - 10 g verse korianderbladeren
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1 stengel vers citroengras, in schijfjes (5 mm)
- 15 g verse Thaise basilicum, enkel de blaadjes
- 50 g olie
- 1 tl zout
Assemblage
- 20 g olie
- 250 g aubergine, in schijfjes (2 x 3 cm)
- 400 g kokosmelk
- 300 g water
-
1
el palmsuiker (optioneel)
of 1 el bruine suiker (optioneel) -
3
verse kaffir limoenbladeren
of 3 gedroogde kaffir limoenbladeren - ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld
- ½ tl gemalen witte peper
- 200 g zoete aardappelen, in stukken (3 cm)
- 100 g broccoliroosjes, gehalveerd
- 1 el vissaus, veganistisch (optioneel)
-
80
g suikererwten, geknipt
of 80 g peultjes, gehalveerd - 80 g babymaïs uit blik, uitgelekt
- 1 el kokosolie, vloeibaar (zie tip)
- 1 el honing
- ½ el zout
- 1 takje verse bieslook, in schijfjes (0,5 cm)
- 3 takjes verse korianderbladeren, als afwerking
- verse groene chilipepers in dunne plakjes, als afwerking (optioneel)
- verse Thaise basilicum, enkel de blaadjes, als afwerking
- 1 - 2 limoenen, in partjes, als afwerking
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2195.8 kJ / 524.3 kcal
- Eiwitten
- 8.5 g
- Koolhydraten
- 70 g
- Vetten
- 21 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 8 g
- Natrium
- 1158.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Halve maantjes van courgette en ei met pittige salsa
Keine Bewertungen
Gestoomde rode biet met romige walnotensaus
Keine Bewertungen
Gazpacho met kers en munt
Keine Bewertungen
Zwarte rijst met mosselen, ontbijtspek en kerstomaten
50 min
Roerbak met aubergines en kofu
Keine Bewertungen
Sinaasappel en passievrucht Eton mess
2u. 50min
Stoofpot van zwarte bonen met spiegeleieren en maïstortilla's
16h
Basis karamel
25 min
Sous-vide miso aubergine
2u. 45min
Spaghettini linzen-bolognese, gebakken met salami
1h 10 min
Thaise rode curry
1h
Courgettesalade met asperges en pompelmoes
30 min