Hongaarse champignonsoep

Hongaarse champignonsoep

4.2 23 beoordelingen
Voorbereiding. 5min
Totaal 30min
4 porties

Ingrediënten

  • verse dille enkel de bladeren
    10 g
  • uien gehalveerd
    200 g
  • boter in stukken
    40 g
  • verse champignons gemengd (bv. porcini, cantharellen, boletes...), in plakjes
    450 - 500 g
    450 - 500 g verse champignons, de Paris, in plakjes
  • zoete paprikapoeder
    2 tl
  • gerookte paprikapoeder
    1 el
  • bloem (optioneel)
    1 tl
  • witte wijn
    50 - 70 g
  • water
    600 g
  • melk
    300 g
  • gedroogde gemalen kurkuma
    1 tl
  • groentebouillonpasta
    2 tl
    1 ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld
  • gedroogde dille
    1 ½ tl
  • tomatenpuree
    1 el
  • vers geperst citroensap
    15 - 20 g
  • zout
    ½ tl
  • gemalen zwarte peper
    ½ tl
  • zure room om op te dienen
  • citroen in plakjes gesneden, als afwerking

Voeding per 1 portie

Calorieën 187.8 kcal / 785.8 kJ
Eiwitten 7.3 g
Vetten 11.5 g
Koolhydraten 15.5 g
Vezels 3.4 g
Verzadigd vet 6.8 g
Natrium 350.3 mg

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...