Apparaten en accessoires
Hongaarse champignonsoep
Voorbereiding. 5min
Totaal 30min
4 porties
Ingrediënten
-
verse dille enkel de bladeren10 g
-
uien gehalveerd200 g
-
boter in stukken40 g
-
450 - 500 g verse champignons, de Paris, in plakjesverse champignons gemengd (bv. porcini, cantharellen, boletes...), in plakjes450 - 500 g
-
zoete paprikapoeder2 tl
-
gerookte paprikapoeder1 el
-
bloem (optioneel)1 tl
-
witte wijn50 - 70 g
-
water600 g
-
melk300 g
-
gedroogde gemalen kurkuma1 tl
-
1 ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeldgroentebouillonpasta2 tl
-
gedroogde dille1 ½ tl
-
tomatenpuree1 el
-
vers geperst citroensap15 - 20 g
-
zout½ tl
-
gemalen zwarte peper½ tl
-
zure room om op te dienen
-
citroen in plakjes gesneden, als afwerking
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Natrium
350.3 mg
Eiwitten
7.3 g
Calorieën
785.8 kJ /
187.8 kcal
Vetten
11.5 g
Vezels
3.4 g
Verzadigd vet
6.8 g
Koolhydraten
15.5 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Champignon
11 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Gekruide Marokkaanse linzensoep
40min
Meloen en komkommer Sour (mocktail)
10min
Jambalaya met chorizo, scampi's en mango
3u.
Peren in rode wijn
5u.
Hartige taart met tonijn, eieren en kappertjes
1u.
Zachte graanrepen
1u.
Mexicaanse kippensoep
40min
Indische vis met yoghurtsaus, aardappelen en groenten
1u.
Koolsoep
50min
Tapenade gebakken kip en aardappelpuree met gekarameliseerde uien
2u. 15min
Paprikasoep met basilicumschuim
35min
Romige champignonsoep
20min