Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree

Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree

5.0 8 beoordelingen
Voorbereiding. 45min
Totaal 1u. 10min
4 porties

Ingrediënten

  • water
    680 g
  • aardappelen in stukken
    400 g
  • butternut pompoen in stukken
    600 g
  • ui gehalveerd
    2
  • gemengd gehakt
    600 g
    600 g rundergehakt
  • ei
    1
  • broodje, oudbakken doorweekt, goed uitgedrukt
    1
  • zout
    2 ¼ tl
  • peper, gemalen en nog iets om te kruiden
    ½ theelepel
  • zoete paprika
    1 tl
  • mosterd
    1 tl
  • verse peterselie afgeplukt
    ½ bos
  • olie en een beetje meer om te bakken
    20 g
  • verse bruine paddenstoelen gehalveerd
    250 g
  • cantharellen gehalveerd
    200 g
  • zure room, 20% vet
    200 g
  • groentebouillonpasta
    1 tl
    1 blokje groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • sojasaus
    15 g
  • citroensap
    1 tl
  • maïszetmeel
    15 g
  • melk
    100 g
  • boter in stukken
    40 g
  • gemalen nootmuskaat
    3 snuifjes

Voeding per 1 portie

Calorieën 960 kcal / 4016 kJ
Eiwitten 38 g
Vetten 66 g
Koolhydraten 61 g
Vezels 9.9 g
Verzadigd vet 44 g
Natrium 1755 mg

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...