Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 25 g extra vergine olijfolie
- 80 g prei, fijngesneden
- 380 g aardappelen, geschild en in stukken
- 10 g gedroogde eekhoorntjesbrood, geweekt en uitgedrukt
- 380 g water
-
1
groentebouillon
of 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) -
1
sneetje Tiroler spek (speck), in reepjes
of 1 sneetje prosciutto hesp in reepjes - 4 stengels verse bieslook, fijngehakt
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1347 kJ / 322 kcal
- Eiwitten
- 9.5 g
- Koolhydraten
- 32.7 g
- Vetten
- 17.9 g
- Vezels
- 4.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1h
Spookachtige groene oogbalsoep
30min
Aardappel-preisoep
40min
Romige courgettensoep
25min
Romige tomatensoep
25min
Groentensoep
35min
Broccolisoep
15min
Paprikasoep met basilicumschuim
35min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35min
Zachte wortelsoep met venkel
40min
Aardappel-spinaziesoep met hartige eiercustard
45min
Brood en tomatensoep, opgerolde spinazieomelet en gestoomde ratatouillegroenten
1 Std. 5 Min