
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 25 g extra vergine olijfolie
- 80 g prei, fijngesneden
- 380 g aardappelen, geschild en in stukken
- 10 g gedroogde eekhoorntjesbrood, geweekt en uitgedrukt
- 380 g water
-
1
groentebouillon
of 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) -
1
sneetje Tiroler spek (speck), in reepjes
of 1 sneetje prosciutto hesp in reepjes - 4 stengels verse bieslook, fijngehakt
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1347 kJ / 322 kcal
- Eiwitten
- 9.5 g
- Koolhydraten
- 32.7 g
- Vetten
- 17.9 g
- Vezels
- 4.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Romige courgettensoep
25min
Zachte wortelsoep met venkel
40min
Paprikasoep met basilicumschuim
35min
Romige tomatensoep
25min
Zachte bloemkoolsoep
50min
Aardappel-preisoep
40min
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1u.
Flammkuchen met asperge, kruidensaus en ham
1u. 40min
Uiensoep
1u.
Kippenbouillon met broodknoedels
1u. 5min
Pompoensoep
35min
Soep van pompoen, bloemkool en romanesco
45min