Vlees voor iedere gelegenheid

Vind hier heerlijke vlees- en gevogelterecepten, zoals stoofschotels, taartjes, burgers, pasteien en gebraad. Ideeën voor de lunchbox, doordeweekse diners of middagmaaltijden voor het weekend.

Doordeweekse vleesmaaltijden

Eenvoudige gerechten met kip

Thermomix® Tips

Zelfgemaakt gehakt:
Voor vers gehakt vlees, vries peesvrije stukken in (3 cm dik) van alle soorten vlees (bv. rundvlees, varkensvlees, lam, kalkoen, kip) in één laag gedurende 30-40 minuten. Hak het gedeeltelijk bevroren vlees 10-15sec/snelheid 6. Gebruik uw zelfgemaakt gehakt voor hamburgers, gehaktballen, gehaktbrood, Bolognese saus of Shepherd's Pie.

Vlees scheuren:
Om vlees te scheuren, plaatst u ontbeend, gekookt vlees zonder saus in de mengbeker en scheurt u het4-5sec//snelheid 4. Dit is geweldig voor taco's, quiches, taarten of kroketten en is een goede manier om vleesresten te gebruiken.

Taartjes, burgers en quiches

Kook zoals u wenst

Rood, medium of doorbakken? Hoe verkiest u uw biefstuk? Gebruik de Sous-vide modus om de juiste temperatuur te kiezen om uw biefstuk te bakken. 54ºC voor medium-rood, 60ºC voor medium of 64ºC voor doorbakken. Met de Sous-vide modus kunt u steaks en ribben bakken zoals u wenst, elke keer perfect. Bovendien worden hardere stukken vlees, zoals borst of wangen, sappig en zacht met de Sous-vide modus.

Lees meer

Weekend maaltijden

Vlees stomen

Stomen is een andere kookmethode voor buitengewoon sappige, smakelijke vleesgerechten. Koken op meerdere niveaus betekent dat vleessappen uit de Varoma naar beneden druppelen in de rijst of groenten in het kookmandje. Kruidenmengsels of paprika geven kleur en smaak aan het vlees. Voor sappig gebruind gevogelte of vlees, bak kort in de pan voor of na het stomen. Leg bakpapier op de Varoma-schaal om sappen op te vangen die nadien aan een heerlijke pansaus worden toegevoegd.

Varoma vleesgerechten om van te smullen

Beste sides voor vlees