Balletjes in Spaanse saus

Balletjes in Spaanse saus

4.2 17 beoordelingen
Voorbereiding. 10min
Totaal 55min
6 porties

Ingrediënten

Balletjes
  • wortelen in stukken
    200 g
  • teentjes knoflook
    2
  • verse peterselie (enkel de blaadjes)
    1 - 2 takjes
  • paneermeel
    50 g
  • eieren
    2
  • melk
    50 g
  • zout
    1 tl
  • nootmuskaat
    1 snuifje
  • kaneelpoeder
    1 snuifje
  • gemalen zwarte peper
    1 snuifje
  • gemengd gehakt (250 g kalfsvlees en 250 g varkensvlees)
    500 g
  • pijnboompitten (optioneel)
    50 g
  • extra vergine olijfolie (om de schaal in te vetten)
    20 g
  • meel (om de balletjes door te wentelen)
Spaanse saus
  • ui in kwarten gesneden
    250 g
  • teentjes knoflook
    2
  • extra vergine olijfolie
    50 g
  • tomatenpuree (optioneel)
    1 el
  • witte wijn
    100 g
  • water
    300 g
  • zout
    1 snuifje
  • nootmuskaat
    1 snuifje
  • gemalen zwarte peper
    1 snuifje
  • vleesextract (rund)
    1 el
  • gemalen kruidnagels
    1 snuifje
  • verse peterselie gehakt
    1 el

Voeding per 1 portie

Calorieën 480 kcal / 2007 kJ
Eiwitten 16.27 g
Vetten 40.82 g
Koolhydraten 11.31 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...