
Apparaten en accessoires
Balletjes in Spaanse saus
Voorbereiding. 10min
Totaal 55min
6 porties
Ingrediënten
Balletjes
-
wortelen in stukken200 g
-
teentjes knoflook2
-
verse peterselie (enkel de blaadjes)1 - 2 takjes
-
paneermeel50 g
-
eieren2
-
melk50 g
-
zout1 tl
-
nootmuskaat1 snuifje
-
kaneelpoeder1 snuifje
-
gemalen zwarte peper1 snuifje
-
gemengd gehakt (250 g kalfsvlees en 250 g varkensvlees)500 g
-
pijnboompitten (optioneel)50 g
-
extra vergine olijfolie (om de schaal in te vetten)20 g
-
meel (om de balletjes door te wentelen)
Spaanse saus
-
ui in kwarten gesneden250 g
-
teentjes knoflook2
-
extra vergine olijfolie50 g
-
tomatenpuree (optioneel)1 el
-
witte wijn100 g
-
water300 g
-
zout1 snuifje
-
nootmuskaat1 snuifje
-
gemalen zwarte peper1 snuifje
-
vleesextract (rund)1 el
-
gemalen kruidnagels1 snuifje
-
verse peterselie gehakt1 el
Voeding per 1 portie
Calorieën
480 kcal /
2007 kJ
Eiwitten
16.27 g
Vetten
40.82 g
Koolhydraten
11.31 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in

Gevarieerd koken elke dag
52 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Kipfilets pizzaiola
55min
Varkenshaasje met rode wijnsaus en groenten
45min
Filet mignon met gepeperde Parmezaanse saus en Roquefort-aardappelen
50min
Varkenshaasje in papillot
1u.
Vleesballetjes met parelrijst
Geen beoordelingen
Eendenborsten met sinaasappel-gembersaus, aardappelpuree en sperziebonen
1u. 10min
Runderragout met aardappelen
1u. 10min
Kip in perziksaus
40min
Dipsaus van abrikozenyoghurt met curry
10min
Vleesballetjes met tomatensaus
45min
Lamslende met roze pepersaus
45min
Cannelloni met varkensvlees en groentesaus
1u.