Apparaten en accessoires
Balletjes in Spaanse saus
Voorbereiding. 10min
Totaal 55min
6 porties
Ingrediënten
Balletjes
-
wortelen in stukken200 g
-
teentjes knoflook2
-
verse peterselie (enkel de blaadjes)1 - 2 takjes
-
paneermeel50 g
-
eieren2
-
melk50 g
-
zout1 tl
-
nootmuskaat1 snuifje
-
kaneelpoeder1 snuifje
-
gemalen zwarte peper1 snuifje
-
gemengd gehakt (250 g kalfsvlees en 250 g varkensvlees)500 g
-
pijnboompitten (optioneel)50 g
-
extra vergine olijfolie (om de schaal in te vetten)20 g
-
meel (om de balletjes door te wentelen)
Spaanse saus
-
ui in kwarten gesneden250 g
-
teentjes knoflook2
-
extra vergine olijfolie50 g
-
tomatenpuree (optioneel)1 el
-
witte wijn100 g
-
water300 g
-
zout1 snuifje
-
nootmuskaat1 snuifje
-
gemalen zwarte peper1 snuifje
-
vleesextract (rund)1 el
-
gemalen kruidnagels1 snuifje
-
verse peterselie gehakt1 el
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Eiwitten
16.27 g
Calorieën
2007 kJ /
480 kcal
Vetten
40.82 g
Koolhydraten
11.31 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Gevarieerd koken elke dag
52 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Kipfilets pizzaiola
55min
Gehaktballen in tomatensaus
3h 40min
Vleesballetjes met tomatensaus
45min
Gestoomde kipfilet met citroenaroma
1h 15min
Kip in rode pepersaus met courgette en feta couscous
55min
Kip gevuld met groenten en aardappelen
55min
Stoofpotje met bonen en gehaktballetjes
45min
Varkenshaasje in papillot
1h
Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
35min
Mediterrane zeevruchten met rijst en chorizo
1h 5min
Kipfricassee
Ninguna valoración
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
1h 10min