Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Balletjes
- 200 g wortelen, in stukken
- 2 teentjes knoflook
- 1 - 2 takjes verse peterselie (enkel de blaadjes)
- 50 g paneermeel
- 2 eieren
- 50 g melk
- 1 tl zout
- 1 snuifje nootmuskaat
- 1 snuifje kaneelpoeder
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 500 g gemengd gehaktvlees (250 g kalfsvlees en 250 g varkensvlees)
- 50 g pijnboompitten (optioneel)
- 20 g extra vergine olijfolie (om de schaal in te vetten)
- meel (om de balletjes door te wentelen)
Spaanse saus
- 250 g ui, in kwarten gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 50 g extra vergine olijfolie
- 1 el tomatenpuree (optioneel)
- 100 g witte wijn
- 300 g water
- 1 snuifje zout
- 1 snuifje nootmuskaat
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 1 el vleesextract (rund)
- 1 snuifje gemalen kruidnagels
- 1 el verse peterselie, gehakt
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2007 kJ / 480 kcal
- Eiwitten
- 16.27 g
- Koolhydraten
- 11.31 g
- Vetten
- 40.82 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Honing-mosterd gebakken kip en knoflook-bloemkoolpuree
50 Min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30 Min
Ovenschotel met kip en spek
1 Std. 10 Min
Pizza met blauwe kaas, knapperige bacon, peer, honing en walnoten
3 Std. 35 Min
Pekingeend
45 Min
Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling
1 Std. 15 Min
Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
35 Min
Kalkoenburgers
1h 25 min
Erwten met ham
25 Min
Bloemkool met kaas en gekookte eieren
35 Min
Brochette van kippenballetjes met rijst
1 godz. 40 min
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
1 Std. 10 Min