Koolhydraten verminderen

Heeft u, terwijl u op zoek bent naar nieuwe smaken en gezondere manieren van koken, al nagedacht over het verminderen van uw koolhydraten? Cookidoo® biedt verschillende heerlijke en inspirerende recepten die u steunen bij uw dieetkeuzes.

Ontbijt met minder koolhydraten om uw dag op de juiste manier te beginnen

Waarom weinig koolhydraten?

Minder koolhydraten • Veel eiwitten • Veel groente

Het verminderen van koolhydraten verlegt de focus naar andere voedselgroepen: op Cookidoo® vindt u inspiratie voor smakelijke groente, vis en vlees vol smaak, evenals andere eiwitbronnen zoals noten en zaden, tofu, peulvruchten en bonen. Verlaat de tafel met een voldaan gevoel van gezonde smaken, zonder dat u zich te zwaar voelt. Cookidoo® kan u laten zien hoe dit kan.

Snacks met veel eiwitten voor tussendoor

5 veranderingen die de koolhydraten in uw dieet verlagen

Probeer uw favoriete koolhydraten in te wisselen voor groente, zoals courgettepasta of bloemkoolrijst • Kook thuis in plaats van kant-en-klaar om verborgen suiker te vermijden • Fruit als dessert in plaats van taart of koekjes • Quinoa is een alternatief voor rijst of pasta met minder koolhydraten • Vervang uw chips door noten of groentesticks als gezonde snacks

Nog meer ideeën om mee te beginnen

Verminder de koolhydraten maar niet de smaak

Een grote hoeveelheid snel-verterende simpele koolhydraten zorgt voor snel stijgende en dalende bloedsuikerniveaus, gevolgd door verlangen naar eten. Goede recepten met weinig koolhydraten bevatten er slechts een paar, maar wel kwalitatief hoogstaande ruwe, complexe koolhydraten. Het duurt langer om deze te verteren en om te zetten in suikers, waardoor het verlangen naar eten wordt verminderd. Het balanceren van de bloedsuikerniveaus is een voordeel van een dieet met minder koolhydraten, gecombineerd met gewichtsverlies en het behoud van gewicht. Zoekt u gemakkelijke ideeën voor het diner? Kip is een eenvoudige en smakelijke optie met minder koolhydraten.

Tips voor het bereiden van kip

Voorgerechten voor uw maaltijd om het licht te houden

Smakelijke hoofdmaaltijden met weinig koolhydraten

U kunt best een dessert hebben en het ook nog kunnen opeten

Waarom geen "kwalitatieve koolhydraten" in plaats van "weinig koolhydraten"?

Kies opties met veel voedingsstoffen en complexe koolhydraten voor meer energie over een langere periode, in plaats van koolhydraten volledig te elimineren. Kies wortelgroenten of zoete aardappels in plaats van normale aardappels, volkoren brood in plaats van wit, bruine rijst in plaats van basmati, havermout in plaats van ontbijtgranen, kikkererwten in plaats van pasta, gedroogde vijgen in plaats van chocolade… dit verhoogt de vitamines en eiwitten in uw dieet en vermindert uw verlangens naar eten.

Recepten met complexe koolhydraten

Nieuw: bewust koken met minder koolhydraten

Als je bewust koken met minder koolhydraten wil gaan invoeren, zal je hulp krijgen van Cookidoo® met aanbevelingen op maat binnen het thema onder het tabblad “Voor jou”! Deze recepten voor koolhydraatarme hoofdgerechten, pasta’s, soepen, gebak en ontbijtopties zullen telkens minder dan 25 g koolhydraten per portie bevatten. Afhankelijk van hoe je kookt, zullen deze aanbevelingen je helpen om inspirerende recepten te vinden die op jou voorkeuren zijn afgestemd.

Onze persoonlijke aanbevelingen beslaan diverse thema’s zoals “Vers uit de oven”, “Lekker vegan”, en “Desserts voor u”. Ontdek de diverse thema’s en geniet van je gepersonaliseerde kookervaring met Cookidoo®!

Ontdek nu!

Zoek meer gezonde recepten in Cookidoo®