Lekkere kip, gemakkelijk en voedzaam

Kip is een populair antwoord op de vraag: "Wat zullen we vanavond eten?"

Wanneer er een warm en smakelijk diner op tafel moet komen, heeft Cookidoo® precies de recepten die u zoekt. Van kipgerechten zonder gedoe voor doordeweeks tot en met stoofschotels voor het weekend, bij ons vindt u het allemaal. Kip is gemakkelijk te bereiden en voedzaam om te eten, een ideaal ingrediënt dat kan worden gestoofd, gestoomd, gebakken, gefrituurd, in blokjes gesneden en in een curry verwerkt. Zoek op Cookidoo® naar "kip" om inspiratie op te doen voor uw diner. Of als u bepaalde voorkeuren hebt, bekijk dan eens onze recepten voor kipcurry, kippensoep en stukjes kip! En omdat we weten dat het leven vaak stressvol is en u soms niet veel tijd of energie hebt om te koken, zijn hier enkele dinerideeën die u binnen het halfuurtje op tafel zet!

##Met deze tips en technieken haalt u het meeste uit uw kip

• Kipfilet is mals en delicaat. Voor een sappig resultaat stoomt u de kip in de Varoma. Braad de filet eerst even aan om wat kleur te geven, en leg deze daarna op de Varoma-tray met bakpapier om het dampende vocht op te vangen. U maakt een heerlijke saus door dit vocht toe te voegen aan het achtergebleven braadvet in de pan.

• Poten en dijen zijn smakelijk en stevig. U kunt deze het beste lang en langzaam braden of marineren.

• Het huidige advies voor optimale voedselveiligheid is om kip niet te wassen of af te spoelen voordat u deze bereidt, om te voorkomen dat er bacteriën op de gootsteen spatten.

• U maakt een voedzame kippenbouillon door de kippenbotten en overgebleven huid te bedekken met water. Voeg aromatische kruiden en groenten toe en laat dit gedurende 1 uur koken. Zeef en gebruik de bouillon om soepen, sauzen, risotto of stoofschotels op smaak te brengen.

• Verspil uw overgebleven gekookte kip niet: verwijder het bot en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast om het te versnipperen en aan salades, sandwiches, fajita's of wraps toe te voegen. Het is ook heerlijk in roerbakgerechten, soepen of risotto's.

• Door een hele kip in de Varoma te stomen blijft hij sappig en smaakvol. Als u hem kort bakt in een hete oven krijgt hij een gouden glans. Gestoomde kip kunt u ook uitstekend koud eten.

Cookidoo® heeft veel smakelijke kiprecepten, dus kies uw favoriet

Meer bekijken