Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten
TM6 TM5

Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten

4.8 (20 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 70 g gele ui, in tweeën gesneden
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 takje verse bladpeterselie, alleen de blaadjes
  • 1 takje verse basilicum, alleen de blaadjes, plus extra voor de garnering
  • ¼ - ½ verse rode peper, ontpit indien gewenst
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
  • 500 g kippenborst filet, zonder vel in stukken gesneden (2-3 cm)
  • 250 g room, 35% vet
  • 350 g water
  • 80 g witte wijn
  • 1 el kippenbouillonpasta (zie tips)
  • 250 g pasta, droge type, penne

Voeding
per 1 portie
Calorieën
2954 kJ / 703.3 kcal
Eiwitten
40 g
Koolhydraten
56.8 g
Vetten
33.7 g
Verzadigd vet
19.8 g
Vezels
6.6 g
Natrium
885.9 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten