Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten

Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten

4.7 35 beoordelingen
Voorbereiding. 10min
Totaal 30min
4 porties

Ingrediënten

  • gele ui in tweeën gesneden
    70 g
  • knoflookteentjes
    2
  • verse bladpeterselie alleen de blaadjes
    1 takje
  • verse basilicum alleen de blaadjes, plus extra voor de garnering
    1 takje
  • verse rode peper ontpit indien gewenst
    ¼ - ½
  • zongedroogde tomaten
    100 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
    30 g
  • kippenborst filet, zonder vel in stukken gesneden (2-3 cm)
    500 g
  • room, 35% vet
    250 g
  • water
    350 g
  • witte wijn
    80 g
  • kippenbouillonpasta (zie tips)
    1 el
  • pasta, droge type, penne
    250 g

Voeding per 1 portie

Calorieën 703.3 kcal / 2954 kJ
Eiwitten 40 g
Vetten 33.7 g
Koolhydraten 56.8 g
Vezels 6.6 g
Verzadigd vet 19.8 g
Natrium 885.9 mg

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...