
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 70 g gele ui in tweeën gesneden
- 2 knoflookteentjes
- 1 takje verse bladpeterselie alleen de blaadjes
- 1 takje verse basilicum alleen de blaadjes, plus extra voor de garnering
- ¼ - ½ verse rode peper ontpit indien gewenst
- 100 g zongedroogde tomaten
- 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 500 g kippenborst filet, zonder vel in stukken gesneden (2-3 cm)
- 250 g room, 35% vet
- 350 g water
- 80 g witte wijn
- 1 el kippenbouillonpasta (zie tips)
- 250 g pasta, droge type, penne
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 703.3 kcal / 2954 kJ
- Eiwitten
- 40 g
- Vetten
- 33.7 g
- Koolhydraten
- 56.8 g
- Vezels
- 6.6 g
- Verzadigd vet
- 19.8 g
- Natrium
- 885.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Waterzooi van kip
1u.
Kleverige sesamkip
40min
Familie kip galette
1u. 55min
Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree
1u. 10min
Aardappel-wortel hapjes
40min
Macaroni met tomaat en chorizo XXL
45min
Scampi cajun citroen pasta
30min
Vietnamese gegrilde kip met citroengras en rijst (glutenvrij)
30min
Zalm met citroen Hollandaise, asperges en rijst
45min
Kip tikka masala
1u. 10min
Aromatische kipcurry
1u.
Macaroni met ham en kaas
1u. 20min