
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1000 g water
- 1 ½ tl zout
- 20 g olijfolie, plus extra om in te vetten
- 250 g basmati rijst
-
4
verse zalmfilets, ontveld (125 g elk)
of 4 bevroren zalmfilets, ontveld, ontdooid (125 g elk) - ¼ tl gemalen zwarte peper
- 60 g ui, gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 10 g boter
- 400 g room, 35% vet
-
2
volle tl groentebouillonpasta
of 2 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - 1 ½ el tomatenpuree
-
2
takjes verse dille, enkel de blaadjes, gehakt
of 1 tl gedroogde dille - 1 - 2 snuifjes gedroogde chilivlokken, naar smaak (optioneel)
- 1 tl maïszetmeel
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 3569 kJ / 853 kcal
- Eiwitten
- 34 g
- Koolhydraten
- 53 g
- Vetten
- 55 g
- Vezels
- 2 g
Alternatieve recepten
Bloemkool met kaas
55 min
Trio van rijst, vis en groenten
35 min
Waterzooi van kip
1 Std.
Komkommersalade met dille
10 min
Gegratineerde garnalen met roze peperkorrels
30 min
Mallorcaanse vissoep
40 min
Bieslook en gerookte ham muffins
45 min
Geroosterde wortelen met tijm en munt met de Peeler
30 min
Zoet ontbijtbrood
1h 30min
Viscurry
35 min
Zalm in amandelkorst met asperges en tagliatelle
35 min
Zalm met mangosaus, platte sperziebonen en wortelen
1 Std.