Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1000 g water
- 1 ½ tl zout
- 20 g olijfolie, plus extra om in te vetten
- 250 g basmati rijst
-
4
verse zalmfilets, ontveld (125 g elk)
of 4 bevroren zalmfilets, ontveld, ontdooid (125 g elk) - ¼ tl gemalen zwarte peper
- 60 g ui, gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 10 g boter
- 400 g room, 35% vet
-
2
volle tl groentebouillonpasta
of 2 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - 1 ½ el tomatenpuree
-
2
takjes verse dille, enkel de blaadjes, gehakt
of 1 tl gedroogde dille - 1 - 2 snuifjes gedroogde chilivlokken, naar smaak (optioneel)
- 1 tl maïszetmeel
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 3569 kJ / 853 kcal
- Eiwitten
- 34 g
- Koolhydraten
- 53 g
- Vetten
- 55 g
- Vezels
- 2 g
Alternatieve recepten
Champignonsaus met room en witte wijn
30min
Scampi cajun citroen pasta
30min
Kalkoenstoofpot met room en champignons
4h
Schotel met kip, paprika en seizoensgroenten
1h 20min
Zoet ontbijtbrood
1h 30min
Kippenborstfilet met topping van courgette
50min
Taartje zonder koken met zalm en dille
1h 15min
Zalm met venkel
40min
Zalm met mangosaus, platte sperziebonen en wortelen
1h
Aurorasaus (bechamelsaus met tomaat)
Geen beoordelingen
Mosselen in romige witte wijnsaus
45min
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1h