Zalm, basmati rijst en romige dille saus
TM6 TM5

Zalm, basmati rijst en romige dille saus

4.8 (19 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 1000 g water
  • 1 ½ tl zout
  • 20 g olijfolie, plus extra om in te vetten
  • 250 g basmati rijst
  • 4 verse zalmfilets, ontveld (125 g elk)
    of 4 bevroren zalmfilets, ontveld, ontdooid (125 g elk)
  • ¼ tl gemalen zwarte peper
  • 60 g ui, gehalveerd
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g boter
  • 400 g room, 35% vet
  • 2 volle tl groentebouillonpasta
    of 2 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld
  • 1 ½ el tomatenpuree
  • 2 takjes verse dille, enkel de blaadjes, gehakt
    of 1 tl gedroogde dille
  • 1 - 2 snuifjes gedroogde chilivlokken, naar smaak (optioneel)
  • 1 tl maïszetmeel

Voeding
per 1 portie
Calorieën
3569 kJ / 853 kcal
Eiwitten
34 g
Koolhydraten
53 g
Vetten
55 g
Vezels
2 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 79 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten

Alles tonen