Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1000 g water
- 1 ½ tl zout
- 20 g olijfolie, plus extra om in te vetten
- 250 g basmati rijst
-
4
verse zalmfilets, ontveld (125 g elk)
of 4 bevroren zalmfilets, ontveld, ontdooid (125 g elk) - ¼ tl gemalen zwarte peper
- 60 g ui, gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 10 g boter
- 400 g room, 35% vet
-
2
volle tl groentebouillonpasta
of 2 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - 1 ½ el tomatenpuree
-
2
takjes verse dille, enkel de blaadjes, gehakt
of 1 tl gedroogde dille - 1 - 2 snuifjes gedroogde chilivlokken, naar smaak (optioneel)
- 1 tl maïszetmeel
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 3569 kJ / 853 kcal
- Eiwitten
- 34 g
- Koolhydraten
- 53 g
- Vetten
- 55 g
- Vezels
- 2 g
Alternatieve recepten
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1 Std.
Kip met warme aardappelsalade
55 Min
Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten
30 Min
Zalm op een bedje van asperges met kruidenvinaigrette
45 Min
Zoetzure vis met rijst
1h 5min
Slowcooken kalfsstoofpot
2 Std. 10 Min
Champignonsaus met room en witte wijn
30 Min
Zalm en couscous pakjes, met zongedroogde tomaten
35 Min
Scampi cajun citroen pasta
30 Min
Kabeljauw met citrusboter
50 dk
Varkenshaasje met rode wijnsaus en groenten
45 Min
Vis en aardappelen met tomatensaus
50 dk