Zalm, basmati rijst en romige dille saus

Zalm, basmati rijst en romige dille saus

4.8 53 beoordelingen
Voorbereiding. 15min
Totaal 40min
4 porties

Ingrediënten

  • water
    1000 g
  • zout
    1 ½ tl
  • olijfolie plus extra om in te vetten
    20 g
  • basmati rijst
    250 g
  • verse zalmfilets, ontveld (125 g elk)
    4
    4 bevroren zalmfilets, ontveld, ontdooid (125 g elk)
  • gemalen zwarte peper
    ¼ tl
  • ui gehalveerd
    60 g
  • teentje knoflook
    1
  • boter
    10 g
  • room, 35% vet
    400 g
  • groentebouillonpasta
    2 volle tl
    2 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld
  • tomatenpuree
    1 ½ el
  • verse dille enkel de blaadjes, gehakt
    2 takjes
    1 tl gedroogde dille
  • gedroogde chilivlokken (optioneel) naar smaak
    1 - 2 snuifjes
  • maïszetmeel
    1 tl

Voeding per 1 portie

Calorieën 853 kcal / 3569 kJ
Eiwitten 34 g
Vetten 55 g
Koolhydraten 53 g
Vezels 2 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...