Apparaten en accessoires
Kip tikka masala
Voorbereiding. 20min
Totaal 1u. 10min
6 porties
Ingrediënten
Kip tikka
-
kippendij, zonder vel, ontbeend in blokjes gesneden (3 cm)800 g
-
chilipoeder kashmiri1 tl
-
gedroogde gemalen kurkuma¼ tl
-
zout1 tl
-
gemalen kaneel¼ tl
-
gemalen komijn2 tl
-
gemalen koriander1 tl
-
garam masala (geroosterd specerijen mengsel) (zie tips)2 tl
-
bruine suiker1 el
-
lookpasta (zie tips)1 el
-
gemberpasta (zie tips)1 el
-
tomatenpuree1 el
-
volle yoghurt100 g
Masala
-
ghee (zie tips)40 g
-
gele uien (ca. 180 g), in vieren gesneden1 - 2
-
gemberpasta (zie tips)2 tl
-
lookpasta (zie tips)1 tl
-
kardemompeulen (groen)6
-
fenegriek, gemalen1 tl
-
gedroogde gemalen kurkuma½ tl
-
chilipoeder kashmiri, (facultatief)1 tl
-
room, 35% vet100 g
-
tomatenpuree60 g
-
bruine suiker1 tl
-
zout1 - 2 snuifjes
-
gemalen zwarte peper1 - 2 snuifjes
-
koriander, vers alleen blaadjes, voor de garnering
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Natrium
713.1 mg
Eiwitten
27 g
Calorieën
1701.9 kJ /
405.2 kcal
Vetten
27.9 g
Vezels
4.7 g
Verzadigd vet
12.6 g
Koolhydraten
10.5 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Familie en vrienden
15 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Mediterrane groentepasta
Geen beoordelingen
Marokkaanse Kip met Bloemkoolcouscous
25min
De eerste hap: Havermout met Appel, Dadels en Bananen
10min
Zalm met broccoli en honing-mosterdsaus
40min
Hele pikante kip met aardappelen en korianderdip
Geen beoordelingen
Turkse eieren (Cibir) op Griekse yoghurt, geserveerd met toast en groene salade
30min
Thaise pinda kip met kokosrijst
1u.
Op Griekse wijze gebakken vis met bulgur
1u. 30min
Tas Kebap - Lamsgoulash met paprika
1u. 10min
Rendang met Gele Kleefrijst
2u. 45min
Muntthee
25min
Portugees brood (Pão de água)
3u. 30min