
Apparaten en accessoires
Kip tikka masala
Voorbereiding. 20min
Totaal 1u. 10min
6 porties
Ingrediënten
Kip tikka
-
kippendij, zonder vel, ontbeend in blokjes gesneden (3 cm)800 g
-
chilipoeder kashmiri1 tl
-
gedroogde gemalen kurkuma¼ tl
-
zout1 tl
-
gemalen kaneel¼ tl
-
gemalen komijn2 tl
-
gemalen koriander1 tl
-
garam masala (geroosterd specerijen mengsel) (zie tips)2 tl
-
bruine suiker1 el
-
lookpasta (zie tips)1 el
-
gemberpasta (zie tips)1 el
-
tomatenpuree1 el
-
volle yoghurt100 g
Masala
-
ghee (zie tips)40 g
-
gele uien (ca. 180 g), in vieren gesneden1 - 2
-
gemberpasta (zie tips)2 tl
-
lookpasta (zie tips)1 tl
-
kardemompeulen (groen)6
-
fenegriek, gemalen1 tl
-
gedroogde gemalen kurkuma½ tl
-
chilipoeder kashmiri, (facultatief)1 tl
-
room, 35% vet100 g
-
tomatenpuree60 g
-
bruine suiker1 tl
-
zout1 - 2 snuifjes
-
gemalen zwarte peper1 - 2 snuifjes
-
koriander, vers alleen blaadjes, voor de garnering
Voeding per 1 portie
Calorieën
405.2 kcal /
1701.9 kJ
Eiwitten
27 g
Vetten
27.9 g
Koolhydraten
10.5 g
Vezels
4.7 g
Verzadigd vet
12.6 g
Natrium
713.1 mg
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in

Familie en vrienden
15 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Aromatische kipcurry
1u.
Vegetarische chili
35min
Aardappel-wortel hapjes
40min
Pikant Rundvlees met Rode Paprika
30min
Tortellini en Spinazie Ovenschotel
Geen beoordelingen
Scones met frambozenboter
25min
Portugees brood (Pão de água)
3u. 30min
Naan (Hindoe brood)
2u.
Vegan empanadas met paprika-champignon vulling
1u. 20min
Jerk kip met zoete aardappelpuree en groenten
3u. 5min
Zalm met citroen Hollandaise, asperges en rijst
45min
Suikervrij bananenbrood
1u. 15min