Jerk kip met zoete aardappelpuree en groenten

Jerk kip met zoete aardappelpuree en groenten

4.2 5 beoordelingen
Voorbereiding. 50min
Totaal 3u. 5min
4 porties

Ingrediënten

Jerk kip
  • kippenborsten, ontveld en ontbeend (ca. 140 g per stuk)
    4
  • gember, vers wortel geschild, in ronde plakjes gesneden (2 mm)
    10 g
  • teentjes knoflook
    3
  • scotch bonnet chilli gehalveerd, ontdaan van de zaadlijsten, naar smaak
    1 - 2
    rode pepers, vers, gehalveerd, ontdaan van de zaadlijsten, naar smaak
  • limoen geraspte schil van limoen en 20 g sap
    1
  • sinaasappel geraspte schil van sinaasappel en 20 g sap
    1
  • zachte bruine basterdsuiker
    2 tl
  • zwarte peperkorrels
    2 tl
  • pimentbes
    1 tl
  • zeezout
    1 tl
  • kaneel, gemalen
    ½ tl
  • nootmuskaat, gemalen
    1 snuifje
  • verse tijm alleen bladeren
    8 takjes
  • verse koriander in stukjes gesneden (2 cm)
    5 g
  • lente-uien in stukjes gesneden (2 cm)
    4
  • ciderazijn
    20 g
  • olijfolie
    20 g
Puree en groenten
  • water
    700 g
  • zoete aardappelen geschild, in blokjes gesneden (3 cm)
    600 g
  • sperzieboon, vers bijgesneden
    400 g
  • doperwtjes, bevroren ontdooid
    400 gram
  • teentjes knoflook
    3
  • gember, vers wortel geschild, in ronde plakjes gesneden (2 mm)
    20 g
  • olijfolie
    10 g
  • verse tijm alleen de blaadjes, naar smaak
    8 - 10 takjes
  • zeezout
    1 ½ tl
  • zwarte peper, gemalen
    ¼ tl

Voeding per 1 portie

Calorieën 503 kcal / 2117 kJ
Eiwitten 44 g
Vetten 11 g
Koolhydraten 50 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...