Inspirerende ideeën voor de Ramadan

Beïnvloed door verschillende regio's van de wereld, omvatten de recepten die de Ramadantafel vullen vers en gedroogd fruit, groenten, peulvruchten, vlees, vis, kaas en zoetigheden. Leer meer over de Ramadan en ontdek voedzame recepten om het vasten te verbreken en een heerlijke maaltijd te delen met familie of vrienden.

Ramadan

De Ramadan valt in de negende maand van de islamitische kalender. Het is een periode van gebed, bezinning en vasten. Het begint met de laatste nieuwe maan van de achtste maand - Sha'aban - en eindigt met de komst van de volgende nieuwe maan 29 of 30 dagen later. Het vastenritueel houdt onder andere in dat men zich onthoudt van eten en drinken, tussen zonsopgang en zonsondergang. Om dit vasten te verbreken zijn er twee fundamentele momenten die met grote vreugde en dankbaarheid worden beleefd en gedeeld: het ontbijt (Suhoor) en het avondeten (Iftar).

5 basics voor Ramadan maaltijden

• Hydraterende groenten en fruit • Vlees, vis, eieren en zuivel, voor eiwitten • Peulvruchten en granen voor energie • Gezonde vetten uit avocado, noten en zaden • Water

Eieren, zuivel en fruit

Suhoor: ontbijt vóór zonsopgang

Omdat het vasten bij zonsopgang begint, moet het ontbijt (Suhoor) in de vroege ochtenduren gegeten worden. Deze maaltijd moet voedzaam en geruststellend zijn om de energie, hydratatie en voedingsstoffen te leveren die nodig zijn voor een hele dag vasten.

Zaden, noten en granen

Vlees en vis

Iftar: avondmaaltijd na de zonsondergang

Na de zonsondergang is het tijd om het vasten te verbreken, te beginnen met een dadel en een glas water en gevolgd door Iftar - een avondmaaltijd die meestal bestaat uit verschillende hapjes en hoofdgerechten. Dit is een vreugdevol moment om te delen met familie en vrienden.

Peulvruchten

Groenten

Eid al Fitr: het einde van de Ramadan vieren

Dit is een feestelijke datum die het einde van de Ramadan viert en plaatsvindt wanneer de nieuwe maan aan de hemel te zien is, waarmee wordt aangekondigd dat de 10e maand is aangebroken. De 3 dagen die volgen worden gekenmerkt door het uitdelen van voedsel aan de armsten, het houden van feestmaaltijden en het uitwisselen van geschenken.

Snoepjes