Op Marokkaanse wijze gebakken vistajine met dadelcouscous

Op Marokkaanse wijze gebakken vistajine met dadelcouscous

5.0 3 beoordelingen
Voorbereiding. 20min
Totaal 1u.
4 porties

Ingrediënten

Marokkaanse Chermoula marinade en saus
  • verse koriander in stukken
    20 g
  • olijfolie en iets meer om in te vetten
    20 g
  • citroensap
    2 el
  • teentjes knoflook
    2
  • zoete paprikapoeder
    2 el
  • gemalen komijn
    1 el
  • zout
    1 tl
  • gemalen gember
    1 tl
  • gemalen cayennepeper (optioneel)
    1 tl
  • water
    60 g
  • olijfolie
    20 g
Vis
  • goudbrasem hele vis, gestript, schoongemaakt, max. 31 cm lang, ± 600 g in totaal
    1
    600 g witvisfilet, met of zonder vel
  • wortelen in diagonale plakjes (± 3 mm)
    150 g
  • tomaten in plakjes (± 1 cm)
    300 g
  • groene en rode paprika's (mix) in plakjes (± 1 cm)
    150 - 200 g
  • verse chilipepers (optioneel) in plakjes (± 5 mm)
    2
  • aardappelen in plakjes (± 3 mm)
    100 g
  • citroen in plakjes (± 5 mm)
    1
  • ontpitte zwarte olijven
    50 g
  • zout
    ½ tl
  • gemalen zwarte peper
    ½ tl
Couscous
  • couscous
    250 g
  • ontpitte dadels
    70 g
  • water
    250 g
  • groentebouillonpasta
    1 el
  • zout naar eigen smaak
    ½ tl
  • verse korianderbladeren
    2 el

Voeding per 1 portie

Calorieën 695.4 kcal / 2909.4 kJ
Eiwitten 52.4 g
Vetten 18 g
Koolhydraten 82.8 g
Vezels 10.4 g
Verzadigd vet 3 g
Natrium 2030.9 mg

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...