Apparaten en accessoires
Op Marokkaanse wijze gebakken vistajine met dadelcouscous
Voorbereiding. 20min
Totaal 1u.
4 porties
Ingrediënten
Marokkaanse Chermoula marinade en saus
-
verse koriander in stukken20 g
-
olijfolie en iets meer om in te vetten20 g
-
citroensap2 el
-
teentjes knoflook2
-
zoete paprikapoeder2 el
-
gemalen komijn1 el
-
zout1 tl
-
gemalen gember1 tl
-
gemalen cayennepeper (optioneel)1 tl
-
water60 g
-
olijfolie20 g
Vis
-
600 g witvisfilet, met of zonder velgoudbrasem hele vis, gestript, schoongemaakt, max. 31 cm lang, ± 600 g in totaal1
-
wortelen in diagonale plakjes (± 3 mm)150 g
-
tomaten in plakjes (± 1 cm)300 g
-
groene en rode paprika's (mix) in plakjes (± 1 cm)150 - 200 g
-
verse chilipepers (optioneel) in plakjes (± 5 mm)2
-
aardappelen in plakjes (± 3 mm)100 g
-
citroen in plakjes (± 5 mm)1
-
ontpitte zwarte olijven50 g
-
zout½ tl
-
gemalen zwarte peper½ tl
Couscous
-
couscous250 g
-
ontpitte dadels70 g
-
water250 g
-
groentebouillonpasta1 el
-
zout naar eigen smaak½ tl
-
verse korianderbladeren2 el
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Natrium
2030.9 mg
Eiwitten
52.4 g
Calorieën
2909.4 kJ /
695.4 kcal
Vetten
18 g
Vezels
10.4 g
Verzadigd vet
3 g
Koolhydraten
82.8 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Vis
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Turkse moussaka
1u. 10min
Gerstsalade met sinaasappels, koriander en amandelen
50min
Groene smoothie
10min
Koken van langkorrelige bruine rijst
Geen beoordelingen
Zalm in amandelkorst met asperges en tagliatelle
35min
Chorizo, aardappel en koolsoep
Geen beoordelingen
Tajine van zeeduivel met gekonfijte citroen
1u. 35min
Kip met citroen
50min
Arabische kip met couscous
45min
Snoekbaarsfilet met verse maïspolenta
Geen beoordelingen
Stoofpot van linzen
2u. 35min
Beef Wellington
10u. 10min