Perfecte aardappelen

Eenvoudig, voedzaam, en heerlijk! Wist u dat aardappelen het 4e meest geconsumeerde voedsel ter wereld zijn, na rijst, tarwe en maïs? Met behulp van de Thermomix® kunt u dit veelzijdige ingrediënt op zo veel manieren bereiden: gekookt, gestoomd, gestoofd, of gepureerd om er een paar te noemen. Ontdek onze beste aardappelrecepten en tips!

Soorten, bewaren, en schillen

Aardappelvariëteiten

Er zijn over de hele wereld duizenden variëteiten aardappelen, maar ze vallen over het algemeen in twee brede categorieën uiteen:

1. Stevige aardappelen - hebben een laag zetmeelgehalte en een hoger percentage water. Omdat deze aardappelsoort zijn vorm vasthoudt tijdens het koken, is hij het meest geschikt voor recepten waarbij de aardappel stevig moet worden, zoals stoofschotels of aardappelsalades.

2. Zetmeelrijke aardappelen - zijn erg rijk aan zetmeel en hebben een lager watergehalte. Ze zijn niet geschikt voor lange bereidingen omdat ze makkelijker uit elkaar vallen. Ideaal om te pureren en te bakken.

Aardappelen bewaren

Aardappelen moeten op een koele, donkere plaats bewaard worden, maar niet in de koelkast. Uien kunnen uw aardappelen sneller bederven, dus zorg ervoor dat u aardappelen apart bewaart.

Aardappelen schillen

Aardappelen schillen? Ja, want de Thermomix® schilt ook! De Thermomix® Blade Cover & Peeler is een 2-in-1 accessoire voor de Thermomix® TM6 en Thermomix® TM5. Het beschermt voedsel tegen contact met het mes bij slow- of sous vide koken en schilt moeiteloos aardappelen en wortelgroenten.

Om meer uit dit accessoire te halen, gebruikt u de Peeler-stand, exclusief voor de Thermomix® TM6!

Koop de Peeler hier

Gezellige aardappelgerechten

Voedzaam, veelzijdig, en goedkoop

Aardappels zijn een uitstekende bron van energie en voedingsstoffen, en bevatten onder andere vezels, vitamine C, B, kalium, en calcium. Ze zijn voordelig, makkelijk te koken, en zeer veelzijdig, waardoor ze een van de krachtigste voedingsmiddelen zijn die we tot onze beschikking hebben!

Nieuwe aardappelen - een voorproefje van de lente

Fun Facts

• Dankzij hun voedingswaarde leidden aardappelen tussen 1750 en 1900 tot een aanzienlijke bevolkingsgroei in Europa.
• De VN heeft 2008 uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Aardappel. De aardappel wordt beschouwd als een essentieel voedsel van de toekomst voor de bestrijding van de honger in de wereld.
• Aardappelen waren de eerste groente die in de ruimte gekweekt werden, aan boord van de Space Shuttle Columbia.
• Het Internationaal Aardappelcentrum (CIP) is een in vitro genenbank in Peru, die de biodiversiteit van aardappelen en zoete aardappelen in de wereld in stand houdt.

Bijgerechten - in blokjes, plakjes, of gepureerd!

6 manieren om uw puree op smaak te brengen!

1 - Parmezaanse kaas 2 - Gehakt spek 3 - Gekarameliseerde uien 4 - Yoghurt en gehakte bieslook 5 - Geitenkaas en rozemarijn 6 - Fijngehakte chili

Perfectie in een schotel

Kids & Snacking