Kies voor kaas!

Kaas is een van de meest veelzijdige ingrediënten die wordt gebruikt in gerechten overal ter wereld. Ontdek wat kaas te bieden heeft met zelfgemaakte kaas, kaas in slaatjes, soep, ovenschotels en zelfs desserts. Markeer onze kaastips en probeer eens iets nieuws deze week!

Deugddoende snacks en hapjes

Soep en slaatjes

Wat mag er niet ontbreken op de kaasplank?

Kies verschillende soorten kaas - verse en gerijpte kazen, zachte en harde kazen - en vul ze aan met…

• Druiven • Vijgen • Honing • Confituur • Chutneys • Soepstengels, toast en crackers • Olijven • Walnoten • Amandelen • Gedroogde vruchten

Ovenschotels met een perfect gesmolten laagje kaas

4 redenen om verse kaas te maken met de Thermomix®

1. Het is simpel

Melk moet op een precieze temperatuur worden opgewarmd om te stremmen. Dankzij de TM6 fermentatiemodus wordt een omgeving van gecontroleerde vochtigheid met temperaturen tussen 37ºC en 70ºC gecreëerd, die tot 12 uur lang stabiel kan blijven.

2. U hebt slechts 2 ingrediënten nodig

Zelfgemaakte verse kaas bestaat uit twee basisingrediënten: melk en stremsel - een enzym dat ervoor zorgt dat kaas 'coaguleert' door van de melkproteïnen vaste stof te maken. Stremsel kan dierlijk zijn (enzym uit de maag van een kalf), plantaardig (distel, citroensap of azijn) of chemisch (verkocht in de meeste apotheken). Dierlijk stremsel is verkrijgbaar in de meeste natuurvoedingswinkels of online.

3. Het is volledig natuurlijk

Wanneer u thuis kaas maakt, kunt u zelf kiezen wat er in de kaas zit die u eet. De smaak van uw kaas hangt af van de melk die u kiest, en met slechts 2 ingrediënten is de kaas volledig natuurlijk.

4. Voeg zout toe naar smaak

Doe zoveel zout bij uw kaas als u wenst, of gebruik helemaal geen zout. Zodra de kaas klaar is, kan u er ook kruiden of andere smaakmakers aan toevoegen voor spannende nieuwe smaken!

Smaakvolle pasta en risotto

Artisanaal brood, gebak en hartige taarten

Perfecte lichtzure en romige desserts

Maak niet enkel kaas

Ontdek meer fantastische manieren om gebruik te maken van de Thermomix®TM6 fermentatiemodus

Begin met fermenteren