Kaas is een van de meest veelzijdige ingrediënten die wordt gebruikt in gerechten overal ter wereld. Ontdek wat kaas te bieden heeft met zelfgemaakte kaas, kaas in slaatjes, soep, ovenschotels en zelfs desserts. Markeer onze kaastips en probeer eens iets nieuws deze week!
Melk moet op een precieze temperatuur worden opgewarmd om te stremmen. Dankzij de TM6 fermentatiemodus wordt een omgeving van gecontroleerde vochtigheid met temperaturen tussen 37ºC en 70ºC gecreëerd, die tot 12 uur lang stabiel kan blijven.
Zelfgemaakte verse kaas bestaat uit twee basisingrediënten: melk en stremsel - een enzym dat ervoor zorgt dat kaas 'coaguleert' door van de melkproteïnen vaste stof te maken. Stremsel kan dierlijk zijn (enzym uit de maag van een kalf), plantaardig (distel, citroensap of azijn) of chemisch (verkocht in de meeste apotheken). Dierlijk stremsel is verkrijgbaar in de meeste natuurvoedingswinkels of online.
Wanneer u thuis kaas maakt, kunt u zelf kiezen wat er in de kaas zit die u eet. De smaak van uw kaas hangt af van de melk die u kiest, en met slechts 2 ingrediënten is de kaas volledig natuurlijk.
Doe zoveel zout bij uw kaas als u wenst, of gebruik helemaal geen zout. Zodra de kaas klaar is, kan u er ook kruiden of andere smaakmakers aan toevoegen voor spannende nieuwe smaken!