Alpengratin

Alpengratin

4.4 31 beoordelingen
Voorbereiding. 20min
Totaal 50min
4 porties

Ingrediënten

De pasta met ham-groentemengeling
  • boter om in te vetten
    1 tl
  • Emmental in stukken (2 cm)
    200 g
  • Gruyère kaas in stukken (2 cm)
    100 g
  • witte kool in stukken (3 cm)
    250 g
  • gekookte ham in ½ plakjes
    200 g
  • water
    1200 g
  • droge pasta type macaroni (kooktijd 5 min.)
    300 g
  • vastkokende aardappelen geschild, in stukken (1 cm)
    200 g
  • zout
    1 ½ tl
  • verse bieslook (ong. 10 g), versnipperd
    ½ bos
De saus
  • eieren vers
    2
  • room, opklopbaar, 30-40% V.G.
    200 g
  • gemalen nootmuskaat
    ¼ tl
  • gemalen cayennepeper
    ¼ tl
  • zout
    ¼ tl

Voeding per 1 portie

Calorieën 905 kcal / 3781 kJ
Eiwitten 47.7 g
Vetten 49 g
Koolhydraten 65 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...