Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- ½ citroen, liefst biologisch, alleen de zeste
- 2 - 3 takjes gemengde verse kruiden (bv. peterselie, basilicum, bieslook), enkel de blaadjes
- 1 teentje knoflook
- ½ verse chilipeper
- 60 g olijfolie
- 1200 g water
- 1 ½ tl zout
- 100 g quinoa
- 600 g verse zalmfilets, ontveld (2 cm dik)
- 160 g paprika, in stukken
- 50 g rode uien, in stukken
- 120 g komkommer, in stukken
- 150 g feta kaas, in stukken
- 8 - 9 takjes gemengde verse kruiden (bv. peterselie, basilicum, bieslook)
- 1 tl Dijon mosterd
- 1 el azijn
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 300 g pruimtomaten, in stukken (2 cm)
- 1 avocado, enkel het vruchtvlees (150-200 g), in schijfjes
- 100 g boerenkool, dun gesneden
- 1 el pompoenzaden (optioneel)
- 2 el gedroogde veenbessen (optioneel)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2238 kJ / 534 kcal
- Eiwitten
- 29 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 37 g
- Vezels
- 6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Balsamicozalm met courgettenoedels
25 dk
Gierst met kip en curry
35 Min
Quinoa salade met knapperige groenten
30 min.
Taboulé met quinoa en tonijn
40 Min
Garnituur van courgette
30 min.
Natuurlijk zoete appel- en dadelcake (gluten- en zuivelvrij)
1 Std.
Forel in Parmezaan-macadamia korst met rode bietensalade
Geen beoordelingen
Salade van nieuwe aardappelen en asperges met dille-pesto
40 Min
Lamscurry met kikkererwten en boerenkool
16h 50min
Yoghurt en muntdressing
15 Min
Quinoasalade
40 Min
Salade met kip en spelt
1 Std. 15 Min