![Zalm, quinoa, feta en salade van gemengde groenten Zalm, quinoa, feta en salade van gemengde groenten](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/154485.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- ½ citroen, liefst biologisch, alleen de zeste
- 2 - 3 takjes gemengde verse kruiden (bv. peterselie, basilicum, bieslook), enkel de blaadjes
- 1 teentje knoflook
- ½ verse chilipeper
- 60 g olijfolie
- 1200 g water
- 1 ½ tl zout
- 100 g quinoa
- 600 g verse zalmfilets, ontveld (2 cm dik)
- 160 g paprika, in stukken
- 50 g rode uien, in stukken
- 120 g komkommer, in stukken
- 150 g feta kaas, in stukken
- 8 - 9 takjes gemengde verse kruiden (bv. peterselie, basilicum, bieslook)
- 1 tl Dijon mosterd
- 1 el azijn
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 300 g pruimtomaten, in stukken (2 cm)
- 1 avocado, enkel het vruchtvlees (150-200 g), in schijfjes
- 100 g boerenkool, dun gesneden
- 1 el pompoenzaden (optioneel)
- 2 el gedroogde veenbessen (optioneel)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2238 kJ / 534 kcal
- Eiwitten
- 29 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 37 g
- Vezels
- 6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Zachte graanrepen
1 godz.
Ratatouille galette
1 godz. 30 min
Zoetzure dhal
Geen beoordelingen
Broccoli salade met rode paprika en pijnboompitten
10 min
Broccoliburgers met salsa van radijzen
1 godz.
Boekweit met champignons
25 min
Quinoa salade met knapperige groenten
30 min
Pompoenrisotto met spek
25 min
Courgettesalade met asperges en pompelmoes
30 min
Walnotenrisotto met gebakken tomaten
40 min
Salade van bloemkool, zoete aardappel en noten
40 min
Kip met warme aardappelsalade
55 min