Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g water
- 1 tl zout
- 150 g speltgranen
- 200 g rode paprika, in blokjes (ong. 0.5 cm)
- 300 g kippenborsten, in reepjes (ong. 5 cm x 1 cm)
- 50 g extra vergine olijfolie
- 2 snuifjes peper
- 40 g amandelen
- 40 g sjalotten
- 4 - 5 takjes gemengde verse kruiden (bv. koriander, peterselie), enkel de blaadjes
-
20
g wijnazijn
of 20 g balsamicoazijn - 20 g citroensap, vers geperst (optioneel)
- zout, plus extra naar smaak
- peper, plus extra naar smaak
- 60 g rucola
-
20
g pijnboompitten
of 20 g noten (bv. walnoten, hazelnoten)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1224 kJ / 292 kcal
- Eiwitten
- 19 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 15 g
- Vezels
- 5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Gele paprika shakshuka met avocado
25min
Hapje van watermeloen en zalm ceviche
25min
Curry-wortelbrood
1h 5min
Bloemkool korma
2h 20 min.
Taart van pindakaas en chocolade
1h 20 min.
Linzenbrood
1h 55 min
Arabische kip met couscous
45min
Linzencurry en gestoomde pompoen
1h 15min
Glasmie met garnalen en knoflooksaus
1h 15min
Aziatische rijst met eieren en groenten
30min
Bundeltjes van sperziebonen met aardappelen en tijmboter
50 Min
Quinoa salade met knapperige groenten
30min