Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g water
- 1 tl zout
- 150 g speltgranen
- 200 g rode paprika, in blokjes (ong. 0.5 cm)
- 300 g kippenborsten, in reepjes (ong. 5 cm x 1 cm)
- 50 g extra vergine olijfolie
- 2 snuifjes peper
- 40 g amandelen
- 40 g sjalotten
- 4 - 5 takjes gemengde verse kruiden (bv. koriander, peterselie), enkel de blaadjes
-
20
g wijnazijn
of 20 g balsamicoazijn - 20 g citroensap, vers geperst (optioneel)
- zout, plus extra naar smaak
- peper, plus extra naar smaak
- 60 g rucola
-
20
g pijnboompitten
of 20 g noten (bv. walnoten, hazelnoten)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1224 kJ / 292 kcal
- Eiwitten
- 19 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 15 g
- Vezels
- 5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Vegan Caesar saladedressing
Geen beoordelingen
Gazpacho van paprika, koriander en reductie van balsamico
Geen beoordelingen
Lamscurry met kikkererwten en boerenkool
16 Std. 50 Min
Zalm- en koolslavulling voor broodjes
15min
Quinoapuddings met frambozensaus
Geen beoordelingen
Eend met vijfkruidenpoeder, champignons, aziatische groenten en rijst
1 Std. 5 Min
Mediterrane zeevruchten met rijst en chorizo
1 Std. 5 Min
Tandoori kip wraps
50min
Brood met olijven
2h 20min
Kipsatés met pindasaus
2h
Rode bietensalade
10min
Gembersoep met rode paprika
50min