Op Griekse wijze gebakken vis met bulgur
TM6

Op Griekse wijze gebakken vis met bulgur

4.0 (1 beoordeling)

Ingrediënten

  • 800 g kabeljauwfilet, in 4 stukken gesneden
    of 800 g heilbotfilet, zonder vel, zonder graten, in 4 stukken gesneden
  • 2 tl zout
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • 1 citroen, enkel het sap
  • 50 g verse peterseliebladeren
  • 40 g olijfolie
  • 300 g uien, in plakjes (1 cm)
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g gehakte tomaten, uit blik
  • 50 g witte wijn
  • 1 tl zoete paprikapoeder
  • 2 snuifjes gemalen kaneel
  • 1 el tomatenpuree
  • ½ tl gemalen zwarte peper, naar eigen smaak
  • 50 g zwarte olijven, ontpit, gehalveerd
  • 200 g bulgur, medium grof (kooktijd ± 20 min.)
  • 400 g water

Voeding
per 1 portie
Calorieën
2141.4 kJ / 511.8 kcal
Eiwitten
44.5 g
Koolhydraten
53.7 g
Vetten
13.9 g
Verzadigd vet
1.9 g
Vezels
10.5 g
Natrium
1399.1 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 75 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten

Alles tonen