Quiche met kip en peer
TM31 TM5 TM6

Quiche met kip en peer

2.0 (1 beoordeling)

Ingrediënten

Glutenvrij deeg

  • boter, om in te vetten
  • 140 g rijstmeel
  • 160 g maïzena (zetmeel)
  • ¼ tl zout
  • 2 tl xanthaangom (optioneel)
  • 160 g boter, gekoeld
  • 1 ei
  • 1 tl azijn
  • 40 g water, koud

Vulling met kip en peer

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei, enkel het witte deel, in stukken
  • 50 g boter
  • 600 g kippenvlees, ontbeend en zonder vel, in blokjes (3 cm)
  • 3 takjes verse tijm, enkel de blaadjes
  • ½ tl vers gemalen zwarte peper
  • 50 g water
  • 2 - 3 el maïzena (zetmeel)
  • 1 el groentebouillonpasta
    of 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • 50 g witte wijn
  • 150 g peer (ong. 1 peer), gepeld, klokhuis verwijderd, in blokjes (2 cm)
  • 50 g volle room

Voeding
per 1 portie
Calorieën
2386 kJ / 568 kcal
Eiwitten
14.5 g
Koolhydraten
38.2 g
Vetten
39.8 g
Vezels
1.5 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten