Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Het deeg
- 70 g ongezouten boter, in stukken
- 40 g suiker
- 2 eieren
- 100 g bloem
- 1 tl bakpoeder
Vulling
- 250 g suiker
- 1 citroen, enkel de gele zeste
- 100 g ongezouten boter, zachte boter
- 250 g roomkaas, in stukken
- 7 eieren, gescheiden
- 40 g citroensap
- 1 tl citroen aroma
- 1 tl natuurlijke amandel extract
- ¼ tl fijn zout
- 1000 g ricotta
- 70 g maïzena (zetmeel)
Citroenglazuur
- 100 g bloemsuiker
- 30 g citroensap
- verse blauwe bessen, om te garneren
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1683 kJ / 400 kcal
- Eiwitten
- 12.4 g
- Koolhydraten
- 37.8 g
- Vetten
- 23.1 g
- Vezels
- 0.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Koekjes met chocoladechips
50 min.
Appel en citroen krans
50 min.
Quiche met kip en peer
2h 40min
Lactosevrije luikse wafels
1h 30 min.
Gorgonzola-ijs met gebakken peren en geroosterde walnoten
14h 15 min
Taart van appelcrumble en meringue
2h
Zalmburgers
25 min.
Glutenvrije peperkoekkoekjes
2h 35min
Gezouten karameltaart
2h 40min
Waldorfsalade op witloofblaadjes
30min
Frangipanetaart
1h 25min
Cheesecake (gebakken)
7h 20 min