Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g Parmezaanse kaas, in stukken (3 cm)
- 1 sjalot (ca. 30 g)
- 40 g boter
- 10 g extra vergine olijfolie
- 320 g risottorijst (bijv. Carnaroli, Arborio), 14-15 minuten kooktijd (zie tip)
- 60 g droge witte wijn
- 820 g water
-
1
bouillonblokje (voor 0,5 l), vlees of groente
of 1 volle tl huisgemaakte bouillonpasta - ½ - 1 tl zout, naar smaak
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1812 kJ / 433 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 63 g
- Vetten
- 15 g
- Vezels
- 1.8 g
Alternatieve recepten
Hollandaisesaus
15min
Shortbread karamel gezouten boter
2h 25min
Peren in rode wijn
5h
Havermoutrepen met kaas
45min
Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.
45min
Spinazierisotto met asperges
40min
Boekweit met champignons
25min
Chutney van gekarameliseerde rode uien
24h
Soep van groene asperges met kruidige pijnboompitten
1 Std. 10 Min
Worst met erwtenrisotto
30min
Pompoenrisotto met spek
25min
Zalm en venkel risotto
25min