Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g Parmezaanse kaas, in stukken (3 cm)
- 1 sjalot (ca. 30 g)
- 40 g boter
- 10 g extra vergine olijfolie
- 320 g risottorijst (bijv. Carnaroli, Arborio), 14-15 minuten kooktijd (zie tip)
- 60 g droge witte wijn
- 820 g water
-
1
bouillonblokje (voor 0,5 l), vlees of groente
of 1 volle tl huisgemaakte bouillonpasta - ½ - 1 tl zout, naar smaak
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1812 kJ / 433 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 63 g
- Vetten
- 15 g
- Vezels
- 1.8 g
Alternatieve recepten
Pompoenrisotto met spek
25 min
Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.
45 min
Ravioli van sternoten met champagnesaus
1 Std. 30 Min
Yoghurt met kokosmelk
15 Std.
Tomaat en Chili jam
1h 15min
Eend met vijfkruidenpoeder, champignons, aziatische groenten en rijst
1h 5min
Drijvende eilandjes
40 min
Worst met erwtenrisotto
30 min
Wortelsalade met sesamcrackers
1 godz.
Zalm en venkel risotto
25 min
Hollandaisesaus
15 min
Bearnaisesaus
15 min