Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g Parmezaanse kaas, in stukken (3 cm)
- 1 sjalot (ca. 30 g)
- 40 g boter
- 10 g extra vergine olijfolie
- 320 g risottorijst (bijv. Carnaroli, Arborio), 14-15 minuten kooktijd (zie tip)
- 60 g droge witte wijn
- 820 g water
-
1
bouillonblokje (voor 0,5 l), vlees of groente
of 1 volle tl huisgemaakte bouillonpasta - ½ - 1 tl zout, naar smaak
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1812 kJ / 433 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 63 g
- Vetten
- 15 g
- Vezels
- 1.8 g
Alternatieve recepten
Hollandaisesaus
15 min
Walnotenrisotto met gebakken tomaten
40 min
Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.
45 min
Pompoenrisotto met spek
25 min
Zalm en venkel risotto
25 min
Worst met erwtenrisotto
30 min
Meergranenpizza met brie, Serranoham en vijgen confituur
3h 35min
Risotto met Parmezaanse kaas
40 min
Boterhammen met spinazie pesto
1h 55min
Vers pastadeeg
1h
Risotto met rode biet en citroengras en met sous-vide kabeljauw
2h 10 min
Kip met kruidensalsa en een witte bonen sla met rucola pesto
55min