Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vleesballetjes
- 40 g brood, vers of oud, in stukken
- 80 g melk
- 6 - 12 takjes peterselie plat, alleen de blaadjes
- 1 teentje knoflook (optioneel)
- 400 g rundergehakt
- 2 eieren
- ½ tl zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- olie, voor het invetten
Tomatensaus
- 1 teentje knoflook
- 50 - 80 g ui, gehalveerd
- 20 g extra vergine olijfolie
- 600 g tomatenblokjes uit blik
- 1 tl zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1507 kJ / 359 kcal
- Eiwitten
- 27 g
- Koolhydraten
- 11 g
- Vetten
- 23 g
- Vezels
- 2.9 g
Alternatieve recepten
Aardappelpuree
45 Min
Kipfilets pizzaiola
55min
Gevulde paprika's met rijst en tomatensaus
1h
Romige tomatensoep
25 min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30min
Gehaktbrood
1h 20min
Gehaktballen in tomatensaus
3óra 40p
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40 Min
Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling
1sa 15 dk
Varkensfricandeau met mosterdsaus
35min
Vleesgehaktbrood met champignons
1h 5min
Rundsstoofvlees met aardappelen
1 Std. 10 Min