Het is aspergeseizoen!

Asperges zijn het lekkerst in het voorjaar. In soepen, risotto's, pasta, taarten of gewoon gestoomd. Ontdek verrukkelijke recepten op basis van dit zeer veelzijdige ingrediënt.

Voorgerechten en soepen

Pasta en risotto

Groen of wit?

Als de asperges worden geoogst voordat ze door de grond breken, zijn ze wit. Bij het telen van witte asperges moeten de boeren ervoor zorgen dat ze altijd verborgen blijven voor het zonlicht. Groene asperges daarentegen groeien boven de aarde heen en zien zonlicht terwijl ze groeien. Wat de smaak betreft, staan witte asperges er om bekend iets delicater te zijn. Witte asperges zijn ook vezelachtiger en dikker, daarom moet de onderste tweederde van de groente voor consumptie worden geschild!

Vegetarische favorieten

Ideaal voor een brunch

Snelle tips

Op de markt: neem asperges met fijne puntjes, rechte en stevige stengels en een homogene kleur. Probeer asperges te kiezen met een vergelijkbare dikte zodat de kooktijd hetzelfde is.
Bewaren: kook de asperges zo snel mogelijk. Als u de asperges enkele dagen in de koelkast bewaart, zorg er dan voor dat de stengels in water zijn ondergedompeld of in een vochtige papieren handdoek zijn gewikkeld. Om in te vriezen moeten de asperges eerst worden geblancheerd.
Bereiding: de asperges voor het koken wassen en inkorten. De stengels en de schil kunt u gebruiken om soepen of bouillon mee te bereiden.

Perfecte combinaties

Citroen, sinaasappel, dille en dragon gaan uitstekend samen met asperges. Een klassieke combinatie die u niet mag vergeten - asperges met Hollandaisesaus. Maak eenvoudig geëmulgeerde sauzen met de Thermomix®.

Geëmulgeerde sauzen