Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Deeg
- 25 g koolzaadolie, en iets meer om in te vetten
- 250 g karnemelk
- 1 snuifje suiker
- 10 g verse gist
- 375 g witte speltbloem, en iets meer om te bestuiven
- 1 tl zout
Kruidensaus
- 50 g gepelde amandelen
- 3 stukken citroenschil (1 x 4 cm)
- 40 g verse kervel, geplukt, met de fijne stelen
- 3 - 4 snuifjes zout
-
2 - 3
snuifjes espelette peper
of 2 - 3 snuifjes gemalen cayennepeper - 100 g water
- 1 takje waterkers, bladeren geplukt
- 3 el verse bieslook, in kleine stukken
Beleg en afwerking
- 200 g zure room, 20% vet
- ½ tl zout
- 2 snuifjes gemalen peper
- 2 el koolzaadolie
- 650 g witte asperges, (750 g brutogewicht), geschild, staafjes in schuine plakjes (3 mm), koppen (5 cm) in de lengte doormidden gesneden
- 200 g gekookte ham, dunne plakjes in reepjes gesneden
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 3309 kJ / 790 kcal
- Eiwitten
- 34 g
- Koolhydraten
- 79 g
- Vetten
- 34 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Clafoutis met amarena kersen en amandelmelk
Geen beoordelingen
Gevulde kroketten
Geen beoordelingen
Gestoomde Chinese groenten
Geen beoordelingen
Fruit minestrone met saffraan crème
40 min
Kleine aspergeflans
55 Min
Mini Fougasse
Geen beoordelingen
Peren in rode wijn
5 Std.
Hartige taart met tonijn, eieren en kappertjes
Geen beoordelingen
Risotto bolognese
45 Min
Curryworst en linzen
1h
Tomaten opgevuld met champignons en noten
1 Std. 5 Min
Soep van pompoen, bloemkool en romanesco
45 Min