Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Deeg
- 25 g koolzaadolie, en iets meer om in te vetten
- 250 g karnemelk
- 1 snuifje suiker
- 10 g verse gist
- 375 g witte speltbloem, en iets meer om te bestuiven
- 1 tl zout
Kruidensaus
- 50 g gepelde amandelen
- 3 stukken citroenschil (1 x 4 cm)
- 40 g verse kervel, geplukt, met de fijne stelen
- 3 - 4 snuifjes zout
-
2 - 3
snuifjes espelette peper
of 2 - 3 snuifjes gemalen cayennepeper - 100 g water
- 1 takje waterkers, bladeren geplukt
- 3 el verse bieslook, in kleine stukken
Beleg en afwerking
- 200 g zure room, 20% vet
- ½ tl zout
- 2 snuifjes gemalen peper
- 2 el koolzaadolie
- 650 g witte asperges, (750 g brutogewicht), geschild, staafjes in schuine plakjes (3 mm), koppen (5 cm) in de lengte doormidden gesneden
- 200 g gekookte ham, dunne plakjes in reepjes gesneden
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 3309 kJ / 790 kcal
- Eiwitten
- 34 g
- Koolhydraten
- 79 g
- Vetten
- 34 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Zalm en venkel risotto
25 min
Risotto met oesterzwam en champagne
35 Min
Minestrone
45min
Risotto met rode biet en citroengras en met sous-vide kabeljauw
2h 10min
Asperges en prosciutto cannoli
Brak ocen
Vegetarische kaasmuffins met hazelnoot
45min
Paella met kidneybonen
55min
Chowder met kip en maïs, broccoliterrines
1h 25min
Risotto met Parmezaanse kaas
30min
Pompoenbrood
1h 45min
Crumble met peren en crème van ricotta
1h
Amandelmelk
10 min