Flammkuchen met asperge, kruidensaus en ham

Flammkuchen met asperge, kruidensaus en ham

4.0 2 beoordelingen
Voorbereiding. 30min
Totaal 1u. 40min
4 porties

Ingrediënten

Deeg
  • koolzaadolie en iets meer om in te vetten
    25 g
  • karnemelk
    250 g
  • suiker
    1 snuifje
  • verse gist
    10 g
  • witte speltbloem en iets meer om te bestuiven
    375 g
  • zout
    1 tl
Kruidensaus
  • gepelde amandelen
    50 g
  • citroenschil (1 x 4 cm)
    3 stukken
  • verse kervel geplukt, met de fijne stelen
    40 g
  • zout
    3 - 4 snuifjes
  • espelette peper
    2 - 3 snuifjes
    2 - 3 snuifjes gemalen cayennepeper
  • water
    100 g
  • waterkers bladeren geplukt
    1 takje
  • verse bieslook in kleine stukken
    3 el
Beleg en afwerking
  • zure room, 20% vet
    200 g
  • zout
    ½ tl
  • gemalen peper
    2 snuifjes
  • koolzaadolie
    2 el
  • witte asperges (750 g brutogewicht), geschild, staafjes in schuine plakjes (3 mm), koppen (5 cm) in de lengte doormidden gesneden
    650 g
  • gekookte ham dunne plakjes in reepjes gesneden
    200 g

Voeding per 1 portie

Calorieën 790 kcal / 3309 kJ
Eiwitten 34 g
Vetten 34 g
Koolhydraten 79 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...