Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Deeg
- 25 g koolzaadolie, en iets meer om in te vetten
- 250 g karnemelk
- 1 snuifje suiker
- 10 g verse gist
- 375 g witte speltbloem, en iets meer om te bestuiven
- 1 tl zout
Kruidensaus
- 50 g gepelde amandelen
- 3 stukken citroenschil (1 x 4 cm)
- 40 g verse kervel, geplukt, met de fijne stelen
- 3 - 4 snuifjes zout
-
2 - 3
snuifjes espelette peper
of 2 - 3 snuifjes gemalen cayennepeper - 100 g water
- 1 takje waterkers, bladeren geplukt
- 3 el verse bieslook, in kleine stukken
Beleg en afwerking
- 200 g zure room, 20% vet
- ½ tl zout
- 2 snuifjes gemalen peper
- 2 el koolzaadolie
- 650 g witte asperges, (750 g brutogewicht), geschild, staafjes in schuine plakjes (3 mm), koppen (5 cm) in de lengte doormidden gesneden
- 200 g gekookte ham, dunne plakjes in reepjes gesneden
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 3309 kJ / 790 kcal
- Eiwitten
- 34 g
- Koolhydraten
- 79 g
- Vetten
- 34 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Spinazierisotto met asperges
40min
Vegetarische Wellington
2h 10min
All-in-one kip cacciatore
2h 45min
Paddenstoelentaart
1h 30min
Op Afrikaanse wijze gegrilde vis met rijst en tomatensalade
45min
Champignon en feta strudel met spinazie
1h 45min
Plukbrood met eieren en zongedroogde tomaten
1h 30min
Rundsvlees met tamarinde en kleefrijst
8 Std. 10 Min
Peren in rode wijn
3sa 20 dk
Tomaat en Chili jam
1h 15min
Gevulde kalkoentaart
1h 30min
Gebakken spinazie met eieren
40min