
Apparaten en accessoires
Roergebakken champignons
Voorbereiding. 5min
Totaal 55min
4 porties
Ingrediënten
-
water1000 g
-
verse champignons gemengd (bv. shiitake, koningsoester...), in plakjes300 g
-
olie50 g
-
sjalotten gehalveerd80 g
-
teentjes knoflook2
-
verse gember in plakjes (2 mm)25 g
-
lente-uien in plakjes, en iets meer om af te werken40 g
-
Chinees vijfkruidenpoeder1 ½ tl
-
lange rode chilipepers gedroogd, Chinees (zie tip)5 - 6
-
water1 tl
-
maïzena (zetmeel)1 tl
-
tamari saus60 g
-
oestersaus40 g
-
groentebouillonpasta1 tl
-
bruine suiker1 - 1 ½ el
-
zout½ tl
-
jasmijnrijst200 g
-
courgettes in plakjes100 g
-
wortel (± 100 g), in julienne gesneden1
-
Chinees koolblad in plakjes100 g
-
babymaïs uit blik, uitgelekt (optioneel)80 g
-
verse sojascheuten80 g
-
geroosterde sesamolie om te besprenkelen
-
sesamzaad als afwerking
Voeding per 1 portie
Calorieën
403 kcal /
1686.1 kJ
Eiwitten
10.9 g
Vetten
13.8 g
Koolhydraten
62.3 g
Vezels
4.9 g
Verzadigd vet
1.1 g
Natrium
1161.3 mg
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in

Champignon
11 recepten
Benelux
Benelux