
Apparaten en accessoires
Roergebakken champignons
Voorbereiding. 5min
Totaal 55min
4 porties
Ingrediënten
-
water1000 g
-
verse champignons gemengd (bv. shiitake, koningsoester...), in plakjes300 g
-
olie50 g
-
sjalotten gehalveerd80 g
-
teentjes knoflook2
-
verse gember in plakjes (2 mm)25 g
-
lente-uien in plakjes, en iets meer om af te werken40 g
-
Chinees vijfkruidenpoeder1 ½ tl
-
lange rode chilipepers gedroogd, Chinees (zie tip)5 - 6
-
water1 tl
-
maïzena (zetmeel)1 tl
-
tamari saus60 g
-
oestersaus40 g
-
groentebouillonpasta1 tl
-
bruine suiker1 - 1 ½ el
-
zout½ tl
-
jasmijnrijst200 g
-
courgettes in plakjes100 g
-
wortel (± 100 g), in julienne gesneden1
-
Chinees koolblad in plakjes100 g
-
babymaïs uit blik, uitgelekt (optioneel)80 g
-
verse sojascheuten80 g
-
geroosterde sesamolie om te besprenkelen
-
sesamzaad als afwerking
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Calorieën
403 kcal /
1686.1 kJ
Eiwitten
10.9 g
Vetten
13.8 g
Koolhydraten
62.3 g
Vezels
4.9 g
Verzadigd vet
1.1 g
Natrium
1161.3 mg
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in

Champignon
11 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Gestoomde Chinese groenten
30min
Boemkool buffalo hapjes
Geen beoordelingen
Gevulde kalkoen met spekrolletjes, vijgenjam en geroosterde wintergroenten
Geen beoordelingen
Multi-inzetbaar | Gehaktballetjes met linguine en tomaat / met noedelsoep / met Griekse salade
1u. 30min
Salade van nieuwe aardappelen en asperges met dille-pesto
40min
Geroosterde wortelen met tijm en munt met de Peeler
30min
Linzen, champignons en notenpasteitjes
Geen beoordelingen
Bloemkool korma
2u. 20min
Zoetzure vis met rijst
1u. 5min
Ingelegde champignons
Geen beoordelingen
Champignons of zwammen met look
20min
Met honing geglazuurde wortelen
30min