
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Parelgerst en eieren
- 200 g parelgerst
- 800 g water
- 1 tl pindaolie
- 4 eieren, medium (53-63 g)
- 2 snuifjes zeezout
- 2 snuifjes zwarte peper, gemalen
Nasi Goreng
- 2 teentjes knoflook
- 1 stengel vers citroengras alleen het witte gedeelte, in stukjes gesneden (1 cm)
- 4 takjes verse koriander in stukjes gesneden
- 120 g sjalotten gehalveerd
- 5 g verse gember geschild, in ronde plakjes gesneden (2 mm)
- 15 g pindaolie
- 200 g wortelen in stukjes gesneden (2 cm)
- 200 g rode kool in stukjes gesneden (3 cm)
- 200 g cooked, peeled prawns
- 20 g sojasaus light
- ½ tl zeezout
- ¼ tl zwarte peper, gemalen
- 1 lente-ui fijngehakt, voor de garnering
- 2 el gedroogde ajuin vlokken voor de garnering
- ½ komkommer overlangs gehalveerd en vervolgens in dunne plakjes gesneden, om te decoreren
- 2 tomaten in partjes gesneden, voor de garnering
- sriracha sauce naar smaak (optioneel)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 416 kcal / 1750 kJ
- Eiwitten
- 22 g
- Vetten
- 12 g
- Koolhydraten
- 52 g