Parelgerst Nasi Goreng met scampi's
TM6 TM5

Parelgerst Nasi Goreng met scampi's

( Geen beoordelingen )

Ingrediënten

Parelgerst en eieren

  • 200 g parelgerst
  • 800 g water
  • 1 tl pindaolie
  • 4 eieren, medium (53-63 g)
  • 2 snuifjes zeezout
  • 2 snuifjes zwarte peper, gemalen

Nasi Goreng

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stengel vers citroengras alleen het witte gedeelte, in stukjes gesneden (1 cm)
  • 4 takjes verse koriander in stukjes gesneden
  • 120 g sjalotten gehalveerd
  • 5 g verse gember geschild, in ronde plakjes gesneden (2 mm)
  • 15 g pindaolie
  • 200 g wortelen in stukjes gesneden (2 cm)
  • 200 g rode kool in stukjes gesneden (3 cm)
  • 200 g cooked, peeled prawns
  • 20 g sojasaus light
  • ½ tl zeezout
  • ¼ tl zwarte peper, gemalen
  • 1 lente-ui fijngehakt, voor de garnering
  • 2 el gedroogde ajuin vlokken voor de garnering
  • ½ komkommer overlangs gehalveerd en vervolgens in dunne plakjes gesneden, om te decoreren
  • 2 tomaten in partjes gesneden, voor de garnering
  • sriracha sauce naar smaak (optioneel)

Voeding
per 1 portie
Calorieën
416 kcal / 1750 kJ
Eiwitten
22 g
Vetten
12 g
Koolhydraten
52 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten