Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Stol
- 80 g gedroogde vruchten mengeling, in kleine stukken
- 40 g rozijnen
- 40 g krenten
-
80
g rum
of 80 g brandy - ½ citroen, enkel de zeste, geen wit
- 80 g zachte boter
- 70 g basterdsuiker
- 90 g volle melk
- 60 g water
- 1 ei, medium (53-63 g)
- 1 eierdooier, van medium ei (53-63 g)
-
30
g verse gist, verkruimeld
of 1 el gedroogde gist - 1 tl natuurlijk amandel extract
- 550 g bloem, en meer om de vruchten en het werkvlak te bebloemen
- 20 g amandelvlokken
Glazuur
- 180 g suiker
- 20 - 40 g citroensap
- Voeding
- per 1 sneetje
- Calorieën
- 1625 kJ / 387 kcal
- Eiwitten
- 7.3 g
- Koolhydraten
- 67 g
- Vetten
- 8.5 g
- Vezels
- 2.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Soezendeeg
2h
Paddenstoelentaart
1h 30min
Driegangen maaltijd voor twee
1h 15min
Pâté in korst
10h
Verloren brood met peer, gember en bessenjam
Geen beoordelingen
Dipsaus van abrikozenyoghurt met curry
10 min
Indiase mosterd
Geen beoordelingen
Abrikozenlikeur
30 min
Suikerglazuur
Geen beoordelingen
Vegan kaas dip
40min
Ovenschotel van aardappelen
1h 30min
Traditionele vruchtenjam
55min