Apparaten en accessoires
Bessenjamtaart
Voorbereiding. 20min
Totaal 2u. 35min
12 porties
Ingrediënten
Bessenjam
-
citroen1
-
500 g gemengde bessen, diepvries, (bv. frambozen, braambessen, bosbessen) (zie tips)gemengde verse bessen (bv. frambozen, braambessen, bosbessen) (zie tips)500 g
-
ruwe rietsuiker250 g
-
vanillestokje in de lengte opengespleten, merg uitgeschraapt1
Het deeg
-
boter om in te vetten
-
citroen enkel de zeste, zonder wit1
-
eierdooiers3
-
suiker100 g
-
zout1 snuifje
-
boter gekoeld, in stukken150 g
-
melk om te bestrijken30 g
-
kokos, geraspt, ongezoet (optioneel) geroosterd, om te garneren
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Eiwitten
4.3 g
Calorieën
1453 kJ /
346 kcal
Vetten
13.9 g
Vezels
3.3 g
Koolhydraten
50.9 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Voordeel menu's
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Citroenmeringuetaart
2u. 30min
Appel strudel
1u. 45min
Borscht
50min
Driekoningentaart met hazelnoten
Geen beoordelingen
Plakje marmercake met perzikvulling
Geen beoordelingen
Tajine van kip met honing en pruimen
40min
Spinazie- en tomatenquiche
1u. 45min
Varkenshaasje met zuurkool en aardappelpuree
1u. 10min
Rode bietensoep met kruidenknoedels
1u. 10min
Drijvende eilandjes
40min
Cheesecake (gebakken)
7u. 20min
Cheesecake (ongebakken)
5u. 30min