
Apparaten en accessoires
Bessenjamtaart
Voorbereiding. 20min
Totaal 2u. 35min
12 porties
Ingrediënten
Bessenjam
-
citroen1
-
gemengde verse bessen (bv. frambozen, braambessen, bosbessen) (zie tips)500 g
-
ruwe rietsuiker250 g
-
vanillestokje in de lengte opengespleten, merg uitgeschraapt1
Het deeg
-
boter om in te vetten
-
citroen enkel de zeste, zonder wit1
-
eierdooiers3
-
suiker100 g
-
zout1 snuifje
-
boter gekoeld, in stukken150 g
-
melk om te bestrijken30 g
-
kokos, geraspt, ongezoet (optioneel) geroosterd, om te garneren
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Calorieën
346 kcal /
1453 kJ
Eiwitten
4.3 g
Vetten
13.9 g
Koolhydraten
50.9 g
Vezels
3.3 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in

Voordeel menu's
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Soezendeeg
2u.
Aspergesoep met citroen
55min
Asperge ovenschotel
1u. 30min
Gevulde brioche met varkensvlees, snijbiet, venkel en kaas
5u.
Gebakken kaastaart
3u. 10min
Gezouten karameltaart
2u. 40min
Venkelsapje
10min
Kip gevuld met veenbessen en camembert
45min
Soep van pompoen, bloemkool en romanesco
45min
Snel vruchtenijs
10min
Courgettesalade met asperges en pompelmoes
30min
Vijfzadenbrood
1u. 50min