Apparaten en accessoires
Bessenjamtaart
Voorbereiding. 20min
Totaal 2u. 35min
12 porties
Ingrediënten
Bessenjam
-
citroen1
-
500 g gemengde bessen, diepvries, (bv. frambozen, braambessen, bosbessen) (zie tips)gemengde verse bessen (bv. frambozen, braambessen, bosbessen) (zie tips)500 g
-
ruwe rietsuiker250 g
-
vanillestokje in de lengte opengespleten, merg uitgeschraapt1
Het deeg
-
boter om in te vetten
-
citroen enkel de zeste, zonder wit1
-
eierdooiers3
-
suiker100 g
-
zout1 snuifje
-
boter gekoeld, in stukken150 g
-
melk om te bestrijken30 g
-
kokos, geraspt, ongezoet (optioneel) geroosterd, om te garneren
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Eiwitten
4.3 g
Calorieën
1453 kJ /
346 kcal
Vetten
13.9 g
Vezels
3.3 g
Koolhydraten
50.9 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Voordeel menu's
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Bloedige hersenspaghetti
13u. 30min
Appeltaart
1u.
Kruimeldeeg
5min
Driekoningentaart 100% chocolade
1u. 35min
Zalm en venkel risotto
25min
Gezouten karameltaart
2u. 40min
Amaretti van abrikoos
40min
Groene pannenkoeken met ham en kaas
55min
Crumble met peren en crème van ricotta
1u.
Plakje marmercake met perzikvulling
Geen beoordelingen
Prei-aardappelsoep met krokant gerookte ham
40min
Citroenmeringuetaart
2u. 30min