Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Bessenjam
- 1 citroen
-
500
g gemengde verse bessen (bv. frambozen, braambessen, bosbessen) (zie tips)
of 500 g gemengde bessen, diepvries (bv. frambozen, braambessen, bosbessen) (zie tips) - 250 g ruwe rietsuiker
- 1 vanillestokje, in de lengte opengespleten, merg uitgeschraapt
Het deeg
- boter om in te vetten
- 1 citroen, enkel de zeste, zonder wit
- 3 eierdooiers
- 100 g suiker
- 1 snuifje zout
- 150 g boter, gekoeld, in stukken
- 30 g melk, om te bestrijken
- kokos, geraspt, ongezoet, geroosterd, om te garneren (optioneel)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1453 kJ / 346 kcal
- Eiwitten
- 4.3 g
- Koolhydraten
- 50.9 g
- Vetten
- 13.9 g
- Vezels
- 3.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Zomerse trifle van ricotta en bessen
30min
Citroenmeringuetaart
2 godz. 30 min
Chocolade meringue en koffie karamel gebak
2 godz. 30 min
Quiche met kip en peer
2h 40min
Rudolphs Mocktail
30min
Tagliatelle met gesauteerde porcini paddenstoelen
1 godz.
Perziken en pruimen 'Cobbler'
1 godz.
Pruimentaart
1 godz. 30 min
Kwarktaartjes met pistache en mango
2 godz. 30 min
Hazelnootbavarois
6h 40min
Knapperige koekjes
1 godz. 30 min
Eiersalade in een knapperig Paasnestje
1 godz.