Apparaten en accessoires
Bessenjamtaart
Voorbereiding. 20min
Totaal 2u. 35min
12 porties
Ingrediënten
Bessenjam
-
citroen1
-
500 g gemengde bessen, diepvries, (bv. frambozen, braambessen, bosbessen) (zie tips)gemengde verse bessen (bv. frambozen, braambessen, bosbessen) (zie tips)500 g
-
ruwe rietsuiker250 g
-
vanillestokje in de lengte opengespleten, merg uitgeschraapt1
Het deeg
-
boter om in te vetten
-
citroen enkel de zeste, zonder wit1
-
eierdooiers3
-
suiker100 g
-
zout1 snuifje
-
boter gekoeld, in stukken150 g
-
melk om te bestrijken30 g
-
kokos, geraspt, ongezoet (optioneel) geroosterd, om te garneren
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Eiwitten
4.3 g
Calorieën
1453 kJ /
346 kcal
Vetten
13.9 g
Vezels
3.3 g
Koolhydraten
50.9 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Voordeel menu's
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Rood pizzadeeg met burrata en gebakken aubergines en courgettes
3u. 45min
Driekoningentaart met peren en rozijnen
1u. 50min
Halloween quiche
2u.
Kruidenboter flatbreads
35min
Napolitaanse cake
Geen beoordelingen
Indiase mosterd
Geen beoordelingen
Zweedse worteltaart
2u.
Gevulde kalkoen met spekrolletjes, vijgenjam en geroosterde wintergroenten
Geen beoordelingen
Chocoladetaart en gezouten karamel
3u. 15min
Taart van appelcrumble en meringue
2u.
Op Italiaanse wijze pesto pasta met gekonfijte kerstomaatjes (vegetarisch)
30min
Sponge cake (luchtige cake)
1u. 50min