Apparaten en accessoires
Bessenjamtaart
Voorbereiding. 20min
Totaal 2u. 35min
12 porties
Ingrediënten
Bessenjam
-
citroen1
-
500 g gemengde bessen, diepvries, (bv. frambozen, braambessen, bosbessen) (zie tips)gemengde verse bessen (bv. frambozen, braambessen, bosbessen) (zie tips)500 g
-
ruwe rietsuiker250 g
-
vanillestokje in de lengte opengespleten, merg uitgeschraapt1
Het deeg
-
boter om in te vetten
-
citroen enkel de zeste, zonder wit1
-
eierdooiers3
-
suiker100 g
-
zout1 snuifje
-
boter gekoeld, in stukken150 g
-
melk om te bestrijken30 g
-
kokos, geraspt, ongezoet (optioneel) geroosterd, om te garneren
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Eiwitten
4.3 g
Calorieën
1453 kJ /
346 kcal
Vetten
13.9 g
Vezels
3.3 g
Koolhydraten
50.9 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Voordeel menu's
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Citroenmeringuetaart
2j 30 menit
Appel strudel
1j 45 menit
Borscht
50 menit
Driekoningentaart met hazelnoten
Tanpa peringkat
Plakje marmercake met perzikvulling
Tanpa peringkat
Tajine van kip met honing en pruimen
40 menit
Spinazie- en tomatenquiche
1j 45 menit
Varkenshaasje met zuurkool en aardappelpuree
1j 10 menit
Rode bietensoep met kruidenknoedels
1j 10 menit
Drijvende eilandjes
40 menit
Cheesecake (gebakken)
7j 20 menit
Cheesecake (ongebakken)
5j 30 menit