Rundsvlees met tamarinde en kleefrijst

Rundsvlees met tamarinde en kleefrijst

4.0 1 beoordeling
Voorbereiding. 10min
Totaal 8u. 10min
6 porties

Ingrediënten

  • kleefrijst
    300 g
    300 g sushirijst
  • water
    1500 g
  • korianderzaad
    1 tl
  • komijnzaad
    1 tl
  • steranijsjes
    2
  • citroengras, vers in stukken (1 cm)
    50 g
  • sjalotten
    70 g
  • teentjes knoflook
    2
  • galangal (Thaise gember), verse wortel in fijne schijfjes
    15 g
    15 g verse gember, in fijne schijfjes
  • rode peper zonder zaadjes
    1
  • olie
    20 g
  • kaneel
    ¼ tl
  • tamarindepasta (zie tip)
    70 g
  • palmsuiker
    30 g
    30 g bruine suiker
  • kokosmelk
    400 g
  • vleesbouillon blokje (voor 0,5 l)
    1
    1 tl huisgemaakte vleesbouillonpasta
  • fijn zout naar smaak
    ½ tl
  • rundvlees in reepjes (1 x 2 cm)
    600 g
  • baby zoete maïs, in blik in stukken (2-3 cm)
    100 g
  • paprika, rode in blokjes (1 cm)
    100 g
  • Chinese selderij in stukken (1 cm)
    50 g
    50 g selder, in schijfjes (0,5 cm)
  • rauwe cashewnoten
    50 g
  • koriander gehakt
    10 takjes

Voeding per 1 portie

Calorieën 566 kcal / 2363 kJ
Eiwitten 28 g
Vetten 23 g
Koolhydraten 59 g
Vezels 3 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...