Apparaten en accessoires
Rundsvlees met tamarinde en kleefrijst
Voorbereiding. 10min
Totaal 8u. 10min
6 porties
Ingrediënten
-
300 g sushirijstkleefrijst300 g
-
water1500 g
-
korianderzaad1 tl
-
komijnzaad1 tl
-
steranijsjes2
-
citroengras, vers in stukken (1 cm)50 g
-
sjalotten70 g
-
teentjes knoflook2
-
15 g verse gember, in fijne schijfjesgalangal (Thaise gember), verse wortel in fijne schijfjes15 g
-
rode peper zonder zaadjes1
-
olie20 g
-
kaneel¼ tl
-
tamarindepasta (zie tip)70 g
-
30 g bruine suikerpalmsuiker30 g
-
kokosmelk400 g
-
1 tl huisgemaakte vleesbouillonpastavleesbouillonblokje (voor 0,5 l)1
-
fijn zout naar smaak½ tl
-
rundvlees in reepjes (1 x 2 cm)600 g
-
baby zoete maïs, in blik in stukken (2-3 cm)100 g
-
paprika, rode in blokjes (1 cm)100 g
-
50 g selder, in stukken (1 cm)Chinese selderij in stukken (1 cm)50 g
-
rauwe cashewnoten50 g
-
koriander gehakt10 takjes
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Eiwitten
28 g
Calorieën
2363 kJ /
566 kcal
Vetten
23 g
Vezels
3 g
Koolhydraten
59 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Oosters koken
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Gemarineerde zalm met rabarbersaus
Geen beoordelingen
Citroen en kruiden zalmburgers met Parmezaanse courgettes
30min
Paella met kidneybonen
55min
Chili van rund met citroenfeta
45min
Hazelnootijs
Geen beoordelingen
Soep van pompoen, bloemkool en romanesco
45min
Gestoomde aardappelkroon
50min
Amaretti van abrikoos
40min
Chocolade-koffie-amandelen
50min
Mexicaanse kippensoep
40min
Pasta in tomatensaus met chorizo
35min
Indiase groentencurry
50min