Apparaten en accessoires
Rundsvlees met tamarinde en kleefrijst
Voorbereiding. 10min
Totaal 8u. 10min
6 porties
Ingrediënten
-
300 g sushirijstkleefrijst300 g
-
water1500 g
-
korianderzaad1 tl
-
komijnzaad1 tl
-
steranijsjes2
-
citroengras, vers in stukken (1 cm)50 g
-
sjalotten70 g
-
teentjes knoflook2
-
15 g verse gember, in fijne schijfjesgalangal (Thaise gember), verse wortel in fijne schijfjes15 g
-
rode peper zonder zaadjes1
-
olie20 g
-
kaneel¼ tl
-
tamarindepasta (zie tip)70 g
-
30 g bruine suikerpalmsuiker30 g
-
kokosmelk400 g
-
1 tl huisgemaakte vleesbouillonpastavleesbouillonblokje (voor 0,5 l)1
-
fijn zout naar smaak½ tl
-
rundvlees in reepjes (1 x 2 cm)600 g
-
baby zoete maïs, in blik in stukken (2-3 cm)100 g
-
paprika, rode in blokjes (1 cm)100 g
-
50 g selder, in stukken (1 cm)Chinese selderij in stukken (1 cm)50 g
-
rauwe cashewnoten50 g
-
koriander gehakt10 takjes
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Eiwitten
28 g
Calorieën
2363 kJ /
566 kcal
Vetten
23 g
Vezels
3 g
Koolhydraten
59 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Oosters koken
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Batch Cooking | Oosterse rijstsalade met gestoomde groenten, dip & koekjes
Geen beoordelingen
Aardbeien- en chocoladetaart
3u.
Risotto met rode biet en citroengras en met sous-vide kabeljauw
2u. 10min
Loempia’s
55min
Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling
1u. 15min
Pozole Blanco (Mexicaanse soep)
Geen beoordelingen
Chocolade meringue en koffie karamel gebak
2u. 30min
Tapenade gebakken kip en aardappelpuree met gekarameliseerde uien
2u. 15min
Oosters runderstoofpotje met parelcouscous
40min
Mallorcaanse vissoep
40min
Brood van gierstmeel
2u. 35min
Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
35min