Apparaten en accessoires
Chowder met kip en maïs, broccoliterrines
Voorbereiding. 35min
Totaal 1u. 25min
8 porties
Ingrediënten
Broccoliterrines
-
water500 g
-
broccoliroosjes400 g
-
boter om in te vetten
-
eieren4
-
room, min. 30% vet150 g
-
zout1 - 1 ½ tl
-
gemalen zwarte peper volgens smaak¼ tl
-
gemalen nootmuskaat1 snuifje
Chowder van kip en maïs
-
teentjes knoflook2
-
140 g sjalotten, gehalveerduien gehalveerd140 g
-
boter in stukken60 g
-
zoete maïskorrel, uit blik uitgelekt280 - 320 g
-
kippenborsten, ontveld en ontbeend in stukken (3 cm)350 - 400 g
-
water900 g
-
2 blokjes kippenbouillon (elk voor 0,5 l)kippenbouillonpasta, huisgemaakt2 tl
-
verse groene chilipeper (optioneel) (b.v. jalapeño), zonder zaadlijsten, fijngehakt1
-
200 - 300 g zure roomroom200 - 300 g
-
zout½ tl
-
gemalen komijn½ tl
-
zoete paprikapoeder½ tl
-
verse koriander enkel de blaadjes, gehakt2 el
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Eiwitten
19 g
Calorieën
1537 kJ /
367 kcal
Vetten
27 g
Vezels
3 g
Koolhydraten
10 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieMisschien vind je het ook leuk...
Krokante Onsen Eieren met Kool
Geen beoordelingen
Gegrilde octopus met aardappelen
2u. 45min
Gestoomde viskoekjes Thaise stijl
45min
Kabeljauw met citrusboter
50min
Witte chocoladecreme met mangosaus (vegan)
2u. 40min
Lam in korst op Italiaanse wijze
5u.
Kalkoenburgers
1u. 25min
Vis en aardappelen met tomatensaus
50min
Kip gevuld met veenbessen en camembert
45min
Brioche
5u.
Rundergoulash met deegballetjes
1u. 30min
Gazpacho
1u. 15min