![Zalm met mangosaus, platte sperziebonen en wortelen Zalm met mangosaus, platte sperziebonen en wortelen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/154490.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Zalm, wortelen en bonen
- ½ - 1 tl gemalen cayennepeper
- 1 tl zout
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat
- 2 snuifjes gemalen witte peper
- 4 verse zalmfilets, ontveld (150-180 g elk, 4 cm dik)
- 200 g wortelen, in stukken (ong. 2 mm)
- 250 g platte sperziebonen, doormidden gesneden
Mangosaus
- 250 g rijpe mango, alleen het vruchtvlees, in stukken (ong. 3 cm)
- 50 g brandewijn
- 1 tl currypoeder
- 300 g water
- 100 g room, min. 30% vet
- 120 g volle yoghurt
- 1 snuifje zout
- 1 snuifje gemalen witte peper
- 1 takje verse peterselie, enkel de blaadjes, als garnituur (optioneel)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2144 kJ / 513 kcal
- Eiwitten
- 37 g
- Koolhydraten
- 18 g
- Vetten
- 28 g
- Vezels
- 4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Zalm, basmati rijst en romige dille saus
40 Min
Zalm en couscous pakjes, met zongedroogde tomaten
35 min
Groentesticks met dipsaus en volkorenbroodjes
Geen beoordelingen
Witte chocoladecreme met mangosaus (vegan)
2h 40min
Kippenborstfilet met topping van courgette
50 Min
Varkenshaasje in papillot
1 Std.
Varkenshaasje met rode wijnsaus en groenten
45 Min
Mousse van kaas
10 Min
Kabeljauw met citrusboter
50 Min
Eendenborsten met sinaasappel-gembersaus, aardappelpuree en sperziebonen
1 Std. 10 Min
Quinoa salade met knapperige groenten
30 Min
Pastasalade met tonijn en basilicumvinaigrette
30 Min