
Apparaten en accessoires
Aardappel- en spruitjespuree
Voorbereiding. 25min
Totaal 40min
4 porties
Ingrediënten
-
verse peterselie afgeplukt6 takjes
-
uien gehalveerd (80 g)2
-
knoflookteentje1
-
water750 g
-
bloemige aardappelen in plakjes800 g
-
zout1 tl
-
spruitjes gehalveerd500 g
-
boter zacht, in stukken20 g
-
gemalen nootmuskaat3 snuifjes
-
ontbijtspek, gezouten in reepjes (2 cm)100 g
-
olie3 el
-
roodlof langwerpig (250 g), in reepjes (3 cm)1
-
suiker½ tl
-
gemalen peper½ tl
-
room, elk type (van koemelk)100 g
-
melk200 g
-
boter zacht, in stukken80 g
Voeding per 1 portie
Calorieën
738 kcal /
3090 kJ
Eiwitten
15 g
Vetten
52 g
Koolhydraten
58 g
Vezels
10.7 g
Verzadigd vet
24 g
Natrium
842 mg
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in

Klassiekers
27 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Warme courgettesalade met basilicum-citroendressing
Geen beoordelingen
Aardappel- en gedroogde champignonsoep
Geen beoordelingen
Slowcooken kalfsstoofpot
2u. 10min
Gebakken varkenskarbonade-rijst, Hong Kong-stijl
1u. 30min
Boemkool buffalo hapjes
Geen beoordelingen
Graubünden gerstsoep
Geen beoordelingen
Pruimenjam
Geen beoordelingen
Tacos van bloemkool met chipotle saus
3u. 45min
Kleverige sesamkip
40min
Pompoensoep met room
35min
Witloof met ham, gegratineerd met comté
13u.
Rode kool met appel
1u. 10min