Apparaten en accessoires
Aardappel- en spruitjespuree
Voorbereiding. 25min
Totaal 40min
4 porties
Ingrediënten
-
verse peterselie afgeplukt6 takjes
-
uien gehalveerd (80 g)2
-
knoflookteentje1
-
water750 g
-
bloemige aardappelen in plakjes800 g
-
zout1 tl
-
spruitjes gehalveerd500 g
-
boter zacht, in stukken20 g
-
gemalen nootmuskaat3 snuifjes
-
ontbijtspek, gezouten in reepjes (2 cm)100 g
-
olie3 el
-
roodlof langwerpig (250 g), in reepjes (3 cm)1
-
suiker½ tl
-
gemalen peper½ tl
-
room, elk type (van koemelk)100 g
-
melk200 g
-
boter zacht, in stukken80 g
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Natrium
842 mg
Eiwitten
15 g
Calorieën
3090 kJ /
738 kcal
Vetten
52 g
Vezels
10.7 g
Verzadigd vet
24 g
Koolhydraten
58 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Klassiekers
27 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Rode kool met appel
1u. 10min
Gevulde Tomaten met Shakshuka, Mozzarella en gepocheerde Eieren
Geen beoordelingen
Bolognesesaus
1u. 15min
Wraps met gebakken groenten en kruidencrème
Geen beoordelingen
Pikante gegrilde kip met wortel couscous
1u. 40min
Goudbrasem met tapenade, aardappel-knolselderpuree en gemarineerde prinsessenbonen
Geen beoordelingen
Tomatensoep met Burrata
35min
Gebakken varkenskarbonade-rijst, Hong Kong-stijl
1u. 30min
Frisse koolsalade
15min
Witloof met ham, gegratineerd met comté
30u.
Miso Udon Noedels
20min
Koninginnenhapje
55min