Filet mignon met gepeperde Parmezaanse saus en Roquefort-aardappelen
TM6 TM5

Filet mignon met gepeperde Parmezaanse saus en Roquefort-aardappelen

4.4 ( 7 beoordelingen )

Ingrediënten

Biefstuk

  • 2 filets mignon (ossenhaas)
  • zout naar eigen smaak

Aardappelen

  • 600 g water
  • 225 g nieuwe aardappelen of krieltjes
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl zout

Gepeperde Parmezaanse saus

  • 55 g Parmezaanse kaas in stukken
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 5 takjes verse tijm enkel de blaadjes
  • 55 g sjalotten in stukken
  • 55 g boter in stukken
  • 140 g kippenbouillon
  • 30 g brandy
  • 1 el bloem
  • 55 g opklopbare room, 30-40% V.G.

Afwerking

  • 1 el koolzaadolie
  • 1 el boter
  • 55 g Roquefort kaas verkruimeld
  • verse rozemarijn (optioneel)

Voeding
per 1 portie
Calorieën
1222 kcal / 5113 kJ
Eiwitten
55 g
Vetten
92 g
Koolhydraten
36 g
Vezels
5 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten