Compatibele versies
Filet mignon met gepeperde Parmezaanse saus en Roquefort-aardappelen
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Biefstuk
- 2 filets mignon (ossenhaas)
- zout, naar eigen smaak
Aardappelen
- 600 g water
- 225 g nieuwe aardappelen of krieltjes
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 el olijfolie
- ½ tl zout
Gepeperde Parmezaanse saus
- 55 g Parmezaanse kaas, in stukken
- 1 el zwarte peperkorrels
- 5 takjes verse tijm, enkel de blaadjes
- 55 g sjalotten, in stukken
- 55 g boter, in stukken
- 140 g kippenbouillon
- 30 g brandy
- 1 el bloem
- 55 g opklopbare room, 30-40% V.G.
Afwerking
- 1 el koolzaadolie
- 1 el boter
- 55 g Roquefort kaas, verkruimeld
- verse rozemarijn (optioneel)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 5113 kJ / 1222 kcal
- Eiwitten
- 55 g
- Koolhydraten
- 36 g
- Vetten
- 92 g
- Vezels
- 5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Kalkoenrolletjes met gorgonzola
1h
Gevulde paprika's met rijst en tomatensaus
1h
Waterzooi van kip
1h
Scandinavische hamburger
4sa 10 dk
Bananensticks met chocoladecoating
Geen beoordelingen
Zeetong in granaatappelboter met pastinaak en anijs puree
Geen beoordelingen
Yoghurt en muntdressing
15min
Lam in korst op Italiaanse wijze
5h
Quenelles met waterkerssaus
2h 45 min
Mosselen met basilicum, amandelen en boter
40min
Choronsaus
20min
Bearnaisesaus
20min