Apparaten en accessoires
Aspergesoep met citroen
Voorbereiding. 30min
Totaal 55min
4 porties
Ingrediënten
-
groene asperges geschild250 g
-
witte asperges geschild500 g
-
vers citroengras in stukken2 stengels
-
water500 g
-
ui gehalveerd100 g
-
boter koud, in stukken50 g
-
bloemige aardappelen in blokjes (2 cm)100 g
-
droge witte wijn100 g
-
1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)groentebouillonpasta2 tl
-
kokosmelk100 g
-
zout volgens smaak1 tl
-
citroen liefst biologisch, de schil en het sap½
-
gemalen nootmuskaat3 snuifjes
-
currypoeder4 snuifjes
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Eiwitten
4.8 g
Calorieën
942.2 kJ /
225.2 kcal
Vetten
15.8 g
Vezels
2.8 g
Koolhydraten
9.8 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Asperge
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Romige aspergesoep
25 Min
Hollandaisesaus
15 Min
Asperge-watermeloen salade
40 Min
Asperge ovenschotel
1 Std. 30 Min
Mosselen met basilicum, amandelen en boter
40 Min
Kippenbouillon met broodknoedels
1 Std. 5 Min
Erwtensoep met gember, zalm met citroen en broccoli
50 Min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 Min
Zachte bloemkoolsoep
50 Min
Prei-aardappelsoep met krokant gerookte ham
40 Min
Kikkererwtensoep met spinazie
40 Min
Romige courgettensoep
25 Min