Apparaten en accessoires
Eendenborsten met sinaasappel-gembersaus, aardappelpuree en sperziebonen
Voorbereiding. 35min
Totaal 1u. 10min
2 porties
Ingrediënten
-
sjalotten gehalveerd40 g
-
teentje knoflook1
-
verse gember gepeld, in dunne schijfjes (2 mm)20 g
-
60 g sinaasappelmarmelade, plus 1 el citroensapmarmelade van sinaasappels uit Sevilla60 g
-
verse tijm (blaadjes)1 snuifje
-
olijfolie20 g
-
20 g sherryazijnbalsamicoazijn20 g
-
porto50 g
-
water550 g
-
zout1 tl
-
vers gemalen zwarte peper volgens smaak¼ tl
-
eendenborsten, ontveld, zonder been (ong. 150-200 g elk) (zie tip)2
-
bloemige aardappel geschild, in kleine stukken (1 cm)350 g
-
zoete paprikapoeder½ tl
-
boter30 g
-
melk120 g
-
vers gemalen zwarte peper pas aan naar smaak¼ tl
-
verse sperziebonen in stukken (2 cm) indien nodig120 - 150 g
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Eiwitten
43 g
Calorieën
3136 kJ /
750 kcal
Vetten
33 g
Vezels
4.4 g
Koolhydraten
60 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieMisschien vind je het ook leuk...
Geraspte Wortelsalade
10min
Snelle kaassoufflés
45min
Kruimeldeeg
5min
Eendenborst met passievrucht en bietenpuree
45min
Zalm in korst met citroen risotto
45min
Zalm in amandelkorst met asperges en tagliatelle
35min
Bessenlikeur
30min
Ovenschotel met kip en spek
1u. 10min
Kaastaartijs
Geen beoordelingen
Gepaneerde hamburger van kalkoen en spinazie
35min
Zalmsoufflé
1u.
Basis kippenbouillon
35min