Apparaten en accessoires
Eendenborsten met sinaasappel-gembersaus, aardappelpuree en sperziebonen
Voorbereiding. 35min
Totaal 1u. 10min
2 porties
Ingrediënten
-
sjalotten gehalveerd40 g
-
teentje knoflook1
-
verse gember gepeld, in dunne schijfjes (2 mm)20 g
-
60 g sinaasappelmarmelade, plus 1 el citroensapmarmelade van sinaasappels uit Sevilla60 g
-
verse tijm (blaadjes)1 snuifje
-
olijfolie20 g
-
20 g sherryazijnbalsamicoazijn20 g
-
porto50 g
-
water550 g
-
zout1 tl
-
vers gemalen zwarte peper volgens smaak¼ tl
-
eendenborsten, ontveld, zonder been (ong. 150-200 g elk) (zie tip)2
-
bloemige aardappel geschild, in kleine stukken (1 cm)350 g
-
zoete paprikapoeder½ tl
-
boter30 g
-
melk120 g
-
vers gemalen zwarte peper pas aan naar smaak¼ tl
-
verse sperziebonen in stukken (2 cm) indien nodig120 - 150 g
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Eiwitten
43 g
Calorieën
3136 kJ /
750 kcal
Vetten
33 g
Vezels
4.4 g
Koolhydraten
60 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieMisschien vind je het ook leuk...
Zwarte rijst met mosselen, ontbijtspek en kerstomaten
50min
Witte chocoladecreme met mangosaus (vegan)
2u. 40min
Rundsvlees met tamarinde en kleefrijst
8u. 10min
Lamslende met roze pepersaus
45min
Scampis met tomaat, saffraan en ansjovissaus
35min
Honing-mosterd gebakken kip en knoflook-bloemkoolpuree
50min
Sous-vide kip pakketjes met rode paprika saus
2u. 10min
Rundvlees Stroganoff
1u.
Involtini met kip en pesto van zongedroogde tomaten
50min
Varkenshaasje met rode wijnsaus en groenten
45min
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1u.
Kalkoenstoofpot met room en champignons
4u.