Compatibele versies
Eendenborsten met sinaasappel-gembersaus, aardappelpuree en sperziebonen
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g sjalotten, gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 20 g verse gember, gepeld, in dunne schijfjes (2 mm)
-
60
g marmelade van sinaasappels uit Sevilla
of 60 g sinaasappelmarmelade plus 1 el citroensap - 1 snuifje verse tijm (blaadjes)
- 20 g olijfolie
-
20
g balsamico azijn
of 20 g sherryazijn - 50 g porto
- 550 g water
- 1 tl zout
- ¼ tl vers gemalen zwarte peper, volgens smaak
- 2 eendenborsten, ontveld, zonder been (ong. 150-200 g elk) (zie tip)
- 350 g bloemige aardappelen, geschild, in kleine stukken (1 cm)
- ½ tl zoete paprikapoeder
- 30 g boter
- 120 g melk
- ¼ tl vers gemalen zwarte peper, pas aan naar smaak
- 120 - 150 g verse sperziebonen, in stukken (2 cm) indien nodig
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 3136 kJ / 750 kcal
- Eiwitten
- 43 g
- Koolhydraten
- 60 g
- Vetten
- 33 g
- Vezels
- 4.4 g
Alternatieve recepten
Champignons of zwammen met look
20min
Lamslende met roze pepersaus
45 min
Tagliatelle met gesauteerde porcini paddenstoelen
1h
Sous-vide varkenswangetjes in rode wijn
8h 45min
Sous-vide varkenskotelet en appelsalade
2 godz. 40 min
Appels met cidersabayon
Geen beoordelingen
Sous-vide biefstuk met bearnaisesaus
2h 20 min
Sous-vide kip pakketjes met rode paprika saus
2 Std. 10 Min
Zalm met mangosaus, platte sperziebonen en wortelen
1h
Varkenshaasje met zuurkool en aardappelpuree
1h 10 min
Varkenslendegebraad met aardappelpuree
1h 15 min
Paddenstoelentaart
1h 30min