Zalmfilet met boekweit en asperges

Zalmfilet met boekweit en asperges

4.3 3 beoordelingen
Voorbereiding. 20min
Totaal 40min
4 porties

Ingrediënten

  • sinaasappelzeste
    1 tl
  • sinaasappelsap (ong. 1 sinaasappel)
    100 g
  • honing
    30 g
  • wasabipasta, kant en klaar (optioneel) naar smaak
    ¼ tl
  • verse kruiden enkel de blaadjes (bv. peterselie, dille, koriander)
    10 - 12 takjes
  • verse zalmfilet, ontveld zonder graten (ong. 4 filets)
    400 g
  • fijn zout plus extra naar smaak
    1 - 2 snuifjes
  • vers gemalen zwarte peper plus extra naar smaak
    1 - 2 snuifjes
  • groene asperges afgesneden (zie tip)
    500 g
  • prei enkel het witte deel, in vier gesneden (ong. 160 g)
    160 g
  • extra vergine olijfolie
    20 g
  • boter
    20 g
  • boekweitkorrel
    300 g
    300 g jasmijnrijst
  • droge witte wijn
    100 g
  • water
    750 g
  • groentebouillon
    2 el
    2 groentebouillonblokjes (elk voor 0,5 l)
  • citroensap (ong. 1 citroen)
    40 g
  • cashewnoten, geroosterd, ongezout (optioneel)
    100 g
  • pompoenpitten
    30 g
    30 g zonnebloempitten
  • geitenkaas verkruimeld (optioneel)
    50 g

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portie

Eiwitten 63.7 g
Calorieën 4171 kJ / 993 kcal
Vetten 51.9 g
Vezels 8.4 g
Koolhydraten 65.5 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...