Apparaten en accessoires
Zalmfilet met boekweit en asperges
Voorbereiding. 20min
Totaal 40min
4 porties
Ingrediënten
-
sinaasappelzeste1 tl
-
sinaasappelsap (ong. 1 sinaasappel)100 g
-
honing30 g
-
wasabipasta, kant en klaar (optioneel) naar smaak¼ tl
-
verse kruiden enkel de blaadjes (bv. peterselie, dille, koriander)10 - 12 takjes
-
verse zalmfilet, ontveld zonder graten (ong. 4 filets)400 g
-
fijn zout plus extra naar smaak1 - 2 snuifjes
-
vers gemalen zwarte peper plus extra naar smaak1 - 2 snuifjes
-
groene asperges afgesneden (zie tip)500 g
-
prei enkel het witte deel, in vier gesneden (ong. 160 g)160 g
-
extra vergine olijfolie20 g
-
boter20 g
-
300 g jasmijnrijstboekweitkorrel300 g
-
droge witte wijn100 g
-
water750 g
-
2 groentebouillonblokjes (elk voor 0,5 l)groentebouillon2 el
-
citroensap (ong. 1 citroen)40 g
-
cashewnoten, geroosterd, ongezout (optioneel)100 g
-
30 g zonnebloempittenpompoenpitten30 g
-
geitenkaas verkruimeld (optioneel)50 g
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Eiwitten
63.7 g
Calorieën
4171 kJ /
993 kcal
Vetten
51.9 g
Vezels
8.4 g
Koolhydraten
65.5 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Koken met de Varoma
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Gestoomde appel-rood fruit clafoutis
Geen beoordelingen
Lactosevrije milkshake
Geen beoordelingen
Gestoomd paaslam met groentjes
Geen beoordelingen
Hollandaisesaus
15min
Aardappelkoekjes
45min
Op Thaise wijze gebakken vis in bananenblad met gemengde salade
1u.
Balletjes met aubergines
1u.
Kippenstoofpot met saffraan en sinaasappel
1u. 35min
Vislasagne met courgette
1u.
Roomsoep van veldsla, broccoli met olijvensaus
45min
Vislasagne met asperges en prei
1u. 30min
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
1u. 10min