Vandaag als avondeten en morgen als lunch

Optimaliseer je maaltijden: het is goedkoper en handiger! Dit zijn enkele tips voor maaltijden die de volgende dag nog lekkerder zijn, perfect om mee te nemen als lunch naar je werk of voor in de brooddoos van je kinderen.

Geef je maaltijden een upgrade met deze eenvoudige tip! In plaats van net voldoende te koken voor twee, maak je eten voor vier of zes personen. Zo kan je niet alleen meer genieten van je avondeten, je hebt ook heerlijke restjes voor de volgende dag.

Gebruik de Cookidoo®-filters om de portiegroottes aan te passen en geschikte recepten te vinden. Het is een eenvoudige manier om efficiënter en gemakkelijker te koken voor jou en je tafelgenoot.

Recepten voor 8 of meer porties

Waarom je brooddoos je beste vriend kan zijn

● Je spaart geld uit door niet uit eten te gaan of omdat je geen extra schoolgeld hoeft te betalen ● Je kiest voor gezondere maaltijden die jij lekker vindt ● Je creëert minder afval en maakt beter gebruik van restjes

Restjes opnieuw leven inblazen

Tips om restjes te verwerken

- Gebraden kip: trek de kip in stukjes en doe ze in fajitas, wraps of salades. Of meng ze door een champignonsaus voor een bord heerlijke pasta.

- Bolognesesaus: doe de rest op een pizza of voeg bonen toe voor een soort chili con carne.

- Vis: heerlijk in vispasteitjes of als visburger.

- Rijst: roerbak de rijst met een eitje, spek, erwtjes of andere ingrediënten uit je (koel)kast.

- Aardappelpuree: perfect om gnocchi mee te maken.

- Brood: maak er gekruid paneermeel van dat je in de diepvries bewaart, of gebruik het als basis voor zoete of hartige broodpudding.

- Diverse groenten: kijk op het einde van de week welke groenten er over zijn in je koelkast en maak een lenteslaatje of tortilla met een groentenmix.

Restjes gehakt creatief verwerken

Gerechten die ‘s anderendaags nog lekkerder zijn

Bepaalde gerechten, vooral die met vlees en saus, krijgen na een tijdje vaak meer body, smaak en textuur. Dit geldt voor soepen, curry’s, stoofschotels en eenpansgerechten. Het zijn niet enkel de chemische reacties van het voedsel met de kruiden die hiervoor zorgen, maar ook de manier waarop onze eigen zintuigen werken. Terwijl we koken, raken we gewend aan de aroma’s en smaken van het gerecht, maar de volgende dag is onze geurzin wakkerder waardoor we de verschillende smaaknuances beter opmerken.

Lekker vandaag, nog lekkerder morgen

Voedsel langer bewaren

● Bewaar restjes in kleine, luchtdichte bakjes zodat ze sneller afkoelen. ● Warm niet meer op dan je nodig hebt. ● Laat restjes, zodra ze bereid zijn, nooit langer dan 2 uur uit de koelkast. ● Nog handiger: bewaar restjes in individuele porties zodat je ze ‘s ochtends gewoon zo kunt meenemen.

Van gezinsmaaltijd tot brooddoos voor school

Gebruik de Thermomix Opwarmstand

De Opwarmstand is perfect voor het gelijkmatig opwarmen van babyvoeding, sauzen, stoofpotjes, soepen en alle andere restjes uit je koelkast. Je hoeft je geen zorgen te maken over de tijdsinstelling, en ook niet of het eten niet warm genoeg of net te heet zal zijn!

Opwarmstand