Appelen en peren

De herfst is er! De perfecte tijd van het jaar om de keuken in te gaan en uw Thermomix® te gebruiken om te koken met seizoenproducten. Vind uw inspiratie met deze recepten om te koken met twee van onze herfstfavorieten: appelen en peren.

Eenvoudige recepten om te bakken

Verrassende lekkernijen

Bakken met appels

U kan appels overal ter wereld vinden; van Amerika tot Frankrijk en Engeland, elk land heeft zijn eigen speciale recepten om te bakken met appels. Ze gebruiken verschillende soorten deeg en kruiden, maar het basisidee achter de recepten is hetzelfde.

Geef mij een stukje

Desserten met fruit

Snelle tips

Bewaren: u bewaart appels en peren best op een koele plaats of in de koelkast. Ze blijven weken lang vers.

Overrijp fruit: heeft u enkele overrijpe appelen en peren. Pers de appels uit, maak een smoothie of snijd de appel en gebruik het in een crumble. In sapjes of smoothies kan u het fruit volledig gebruiken. Uw Thermomix® zal het graag mengen, met pitten bij!

Bewaar het voor later: schil, snijd, ontpit en vries uw overbodige appelen en peren in om zeker te zijn dat u uw herfstfavorieten een heel jaar lang kan maken! Indien u de appels niet wil invriezen, kook er snel appelmoes van om de komende dagen te eten.

Ken uw soorten: knapperige soorten appelen en peren zijn het beste om mee te bakken omdat ze hun vorm bewaren en ook mooi bruin worden!

Gebruik appelmoes: voor een lichter dessert, vervang wat boter of olie in uw recept met wat huisgemaakte appelmoes.

Huisgemaakte dranken

Specerijen die u moet hebben